Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s dvojklikem myši po přeinstalaci winXP

Zdravím a potřeboval bych poradit od někoho znalého věci. Předesílám, že jsem pouze běžný uživatel PC, samouk a tak prosím o shovívavost. Problém je v tom, že jsem přeinstaloval svůj PC z originálního media XP SP2 a po přeinstalaci mám problém s myší. Konkrétně jde o to, že někdy místo dvojkliku reaguje už na klik jeden, ale není to pravidlem. Jde např. o to, že chci označit určitou složku a ona se mi hned otevírá apod. Myš je bezdrátová Logitech MX 1100R a do doby než jsem to přeinstaloval se myš chovala normálně. Zkusil jsem tedy od základu přeinstalovat znovu celé XP, ale bohužel problém přetrvává. Zkoušel jsem to bez originálních (Logitech) tak i s instalovaným softem k myši, ale výsledek je stále stejný. Netuší někdo kde by mohl být problém? Za každé nasměrování budu moc rád. Předem díky.

Předmět Autor Datum
Rychlost dvojkliku zkusils změnit?
karel 29.09.2012 14:01
karel
Děkuji za odpověď. Vyzkoušel jsem tedy přes ovládací panely - myš - rychlost poklepání, rychlost změ…
bruna 29.09.2012 19:15
bruna
Třeba to je hw problém myši. Můžeš zkusit nějaké distro linuxu, jestli se to bude chovat stejně.
karel 29.09.2012 19:24
karel
Po instalaci Windowsů by mělo následovat nainstalování příslušných ovladačů (1. základní desky/chips…
L-Core 29.09.2012 19:27
L-Core
Děkuji za odpověď. V tuto chvíli ( po druhé instalaci win ) tam mám pouze windowsácké ovladače. Ovla…
bruna 29.09.2012 20:09
bruna
Zkus ještě myšku připojit zkusmo do jiného USB slotu, nejlépe vzadu na kisni. poslední
L-Core 29.09.2012 20:18
L-Core

Děkuji za odpověď. Vyzkoušel jsem tedy přes ovládací panely - myš - rychlost poklepání, rychlost změnit, ale problém přetrvává. Problém je v tom, že je to nevyzpytatelné, dvakrát to zafunguje tak jak má a potřetí pokud chci např. přesunout soubor tak mi místo toho otevře. Nebyl by nějaký nápad jak to umravnit? Předem moc děkuju za každej nápad.

Po instalaci Windowsů by mělo následovat nainstalování příslušných ovladačů (1. základní desky/chipsetu, 2. grafické karty, 3. případně zvukové karty či dalších zařízení) a aktualizace z windowsupdate. Ovladače myši neinstalovat (stačí ty microsofťácké "generika").

Zkus si někde půjčit jinou myšku (třeba i drátovou) a vyzkoušet. Podle výsledku se pak dá problém blíže lokalizovat.

Děkuji za odpověď. V tuto chvíli ( po druhé instalaci win ) tam mám pouze windowsácké ovladače. Ovladače základní desky, grafiky a ostatního hardwaru kromě zmíněné myši a TV tuneru. Zkusím tedy ještě myš k NTB a budu referovat, ale tato současná myš dosud fungovala bez problémů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru