Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bios, nejde spustit.

Dobrý deň,
chcel by som sa Vás spýtať, či neviete poradiť čo môžem mať s mojím PC. Kúpil som si novú skrinku od Thermaltaku a tak som do nej dal komponenty zo starej dosky. Mal som nejake problemy s led konektormi na prednom paneli (nevedel som ich zapojit,ale teraz su uz zapojene spravne). Lenže teraz k veci. Keď spustím PC, tak mi nabehne iba názov grafickej karty a tam to aj zostane. Nenabootuje ďalej. Skúšal som aj pomocou JBAT1 resetnúť Bios a nič, stále to isté. Taktiež som skúšal na 12 hodín vytiahnúť baterku od dosky a stále to isté. Mám základnú dosku Matsonic MS9147C, z ich domovskej stránky som si stiahol nový Bios, a na nakopiroval na bootovatelnu disketu, ale floopy akokeby nechcelo ju prečítať. Svieti, ale necita. Raz mi naskočil a dostal som sa do Biosu, pomocu klavesy DEL a potom mi napisalo niečo v zmysle "wrong bios, please set default.." a potom tam bolo, že klávesou F1 nastavim manualne hodnoty a klávesou F2 načítam defaultné, no a tak som stlačil F2 a vypisalo tabulku s hodnotami a zamrzol...
Prosím čo môžem urobiť aby to išlo? Veď som vymenil len skrinku

Tu moja zostava:
CPU..........Intel Celeron 2 GHz
GPU........GeForce MX 440, 64 Mb
RAM memory.......256 Mb, 333 Mhz
Mainboard...... Matsonic MS9147C
Zdroj......................300 W
Skrinka......ThermalTake Soprano

Předmět Autor Datum
Tohle vypada na zkrat ze spodni strany MB - zkus desku vytahnout z case a poskladat PC "na stole" (m…
mif 01.09.2006 11:19
mif
Vymenil jsi sice pouze skrinku, ale jak ses k desce a ostatnim komponentam pri tm vymenovani choval…
Jan Fiala 01.09.2006 12:10
Jan Fiala
Ako uz pisali vyssie skus to mimo skrinky s povodnym zdrojom, este by som skusil poodpajat vsetko co… poslední
MM.. 01.09.2006 13:00
MM..

Ako uz pisali vyssie skus to mimo skrinky s povodnym zdrojom, este by som skusil poodpajat vsetko co nie je nutne treba, disketovku, mechaniky, HDD, nepotrebne PCI karty, t.j. len doska CPU grafika, ze ci sa to dostane aspon k bootovaniu (nebude mat z coho takze vypise ze nema z coho bootovat), alebo ci to zamrzne pri grafike, aspon vylucis blbo zapojene ostatne komponenty (mam na mysli naopak kabel od hdd apod.). Ak to pojde tak postupnym pridavanim zistis co si zapojil zle.

P.S. skusil by som vysunut a znovazasunut grafiku (samozrejme karty zasuvat/vysuvat pri PC uplne vypnutom (t.j. aj z 230V resp. vypinacom na zdroji!). Ak ma grafika dodatocne napajanie uisti sa ze si ho zapojil, ak ma novy zdroj viac 12V vetiev skus druhu vetvu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru