Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Streaming satelitního signálu - jaký hw a sw?

Ahoj,
pro moje vlastní účely (sledování televize z více míst než kde mám přípojku, např. přes VLC) chci streamovat buďto signál ze satelitu, nebo přímo z toho, co vrámci Triple Play služeb dodává provider (v mém případě třeba www.grapesc.cz, www.netbox.cz, ale mám i jiné možnosti).

V podstatě řeším dvě části:
1. jak dostat televizní signál ze satelitu či od providera? V tomhle směru nemám žádné zkušenosti - počítám že potřebuju nějaký konvertor dat, či něco takového - u upc kdysi prodávala nějakou kartu LICA (jejich dodavatel), netuším jak to funguje u ostatních...? Nebo začít zeptáním se providera na předávací rozhraní?

2. jak to následně streamovat? s tím si asi poradím, s vlc se celkem kamarádím a nějaké streamy ze svého PC jsem kdysi zkoušel. Ale pokud má někdo zkušenosti, rád si nechám poradit.

Díky za tipy i zkušenosti :)

Předmět Autor Datum
Idealne rovno zo satelitu. Satelity postavene na linuxe toto vacsinou zvladaju. Takym etalonom je na…
fleg 09.10.2012 10:39
fleg
tady www.parabola.cz nebo http://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php/12-DV B-S by ti taky poradi…
lk1 09.10.2012 12:04
lk1
Ja len doplnim, ze nemozes naraz streamovat jeden program a niekto iny pozerat druhy na tv. Takze bu… poslední
fleg 09.10.2012 14:33
fleg

Idealne rovno zo satelitu. Satelity postavene na linuxe toto vacsinou zvladaju. Takym etalonom je napriklad Dreambox. V podstate nemusis mat pomerne drahy Dreambox, mozes si kupit nejaky lacnejsi klon, podstatne je, aby sa ti tam podarilo narvat fw (napriklad Enigma), ktory podporuje stream po sieti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru