Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem iPad - založení účtu a aktivace zařízení

Dobrý den, plánuji si pořídit iPad 3 a potřeboval bych se zeptat na pár informací ohledně aktivace zařízení.
Co jsem se dozvěděl, tak k aktivaci budu potřebovat účet u Applu.A ted mi jde o to, jestli se mám zaregistrovat jako Čech, nebo spíš jako Američan.Jelikož třeba u Xboxu nebo PS jsou pro české uživatele omezené možnosti marketu (čili nemůžou nakupovat všechno) a proto se chci zeptat, jestli není něco takového i u Applu.
Druhá věc je, že si budu chtít na iPadu provézt jailbreak (aplikace budu poctivě kupovat, jailbreak chci pouze kvůli tkz. tweaks/ vychytávky do prostředí iOS a kvůli změně témat atd.).Tady bych se ale právě potřeboval optat, jestli i s jailbreakem můžu normálně kupovat aplikace z appstoru. Čili jestli pro mě nebude appstore nějak omezen.

Děkuji

Předmět Autor Datum
Ak chces aplikacie kupovat, tak si zriad cesky ucet. Ziadne obmedzenia uz nie su, myslim, ze jedine… nový
wam_Spider007 14.10.2012 13:24
wam_Spider007
díky, ta druhá otázka mě po pravdě zajímá víc. Už sem se na ní několikrát jinde ptal, jenže vždycky… nový
stigiie 14.10.2012 13:28
stigiie
Co som cital na nete, tak podla vsetkeho je AppStore pristupny aj po jail breaku. nový
wam_Spider007 14.10.2012 13:40
wam_Spider007
Ziadne obmedzenia uz nie su to neni pravda, stale existujou aplikace, ktere si s ceskym uctem nekou… nový
merlouska 14.10.2012 13:51
merlouska
To su aplikacie urcene pre urcite krajiny. Tak isto si clovek s USA uctom nekupi/nestiahne nejaku ce… nový
wam_Spider007 14.10.2012 14:35
wam_Spider007
omyly ako omyly,ani kanaďan si nestiahne americkú aplikáciu z us store,takisto brit si nestiahne z u… poslední
audax 14.10.2012 16:21
audax

Ak chces aplikacie kupovat, tak si zriad cesky ucet. Ziadne obmedzenia uz nie su, myslim, ze jedine iBook Store nie je dostupny v nasich koncinach. Navyse pri USA ucte si neviem predstavit, aku kreditku by si tam dal.
Inak nic ti nebrani mat na jednom zariadeni 2 ucty (jeden americky a jeden cesky) a prepinat sa medzi nimi.
Co sa tyka druhej veci ohladne JB, tak to netusim, nikdy som JB nerobil.

To su aplikacie urcene pre urcite krajiny. Tak isto si clovek s USA uctom nekupi/nestiahne nejaku cesku aplikaciu (od nejakej ceskej banky a pod.) lebo mu bude na 2 veci.
Takze trochu rozlisujme co je obmedzenie, alebo radsej nesirme omyly.

omyly ako omyly,ani kanaďan si nestiahne americkú aplikáciu z us store,takisto brit si nestiahne z us store/canada store aj keď pre všetkých troch budú tie aplikácie "lokalizované" v reči,ktorej rozumejú a môžu byť pre nich užitočné,regionálne obmedzenia sú v app store,s tým nič nenarobíme,proste aplikácie sa nedajú sťahovať z lubovolného app store,ale len z toho,ku ktorému je priradené apple id konkrétneho zariadenia a vytvoreného konta,jailbreaknuté zariadenia môžu mať problém,pretože okram údajov užívatela sa v app store/itunes store autorizuje aj samotné zariadenie,takže nieje možné napr. použiť to isté apple ID súčasne na macu,iphone a ipade,ale treba mať pre každé zariadenie samostatne vytvorené apple ID a čo spraví neoficiálny firmware,resp.nejakým spôsobom narušený firmware,ktorý nieje možné priradiť k žiadnemu oficiálnemu vydávanému firmwaru s autorizačnými požiadavkami si nieje také ťažké domyslieť,samotný prístup do app store obmedzený nieje ,ale následná verfikácia už pri konkrétnom pokuse o stiahnutie aplikácie môže zlyhať na tom,že jailbreaknuté zariadenie môže byť vyhodnotené ako non-genuine apple hardware/unsupported hardware.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru