Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DOS: unload driver

Ten napad s DisAssemblerem je vyborny, ale mnohem jednodussi a casove nenarocne reseni je pouzit nekterou ze starsich verzi Volkov Commanderu, v nem spustit ten ovladac, ktery se nacte do pameti a pokud ho bude potreba unloadovat, staci ve Volkovu pouzit ALT+F5 a sipkama si vybrat z nabidky jmeno toho ovladace, pote uz pouze ENTER a mozna ze to jeste bude chtit potvrzeni (YES), tim se ovladac spolehlive unloaduje, protoze Volkov ve starsich verzich vsechna TSRka nacita pomoci vlastniho handleru a uklada si offset i velikost, cili v podstate se jedna o primitivni hookovani DOSovych funkci, ktere by nemelo byt prilis slozite naprogramovat.

Takze pokud se tu nekdo z vas jeste stale v roce 2006 zabyva systemovym programovanim, muzete nakouknout do AtHelpu, SysManu, TechHelpu, nebo neceho podobneho a vytvorit si vlastni rezident, ktery se povesi na preruseni 21h a bude kontrolovat zda se neco chce ukoncit a zustat rezidentni (keep).

Pokud ano, tak naalokujeme par KB konvencni pameti a rezidentu vratime jeji offset a mozna i rozsah (dle potreby), ten nas programek muze napr. po stisknuti ALT+U unloadovat vse, co se od jeho spusteni nacetlo, vycistit pametovou oblast i uvolnit.

Asi jedina slozitejsi vec by v tomto pripade byla prace s konvencni pameti v DOSu, kterou uz si osobne prilis nepamatuji, hodne stesti pri hratkach s DOSem, nebo Volkovem =)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny