Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DOS: unload driver

Ak chce robit take nieco musi dokonale vediet co robi. Najvacsi problem vidim v tom ze ak sa zacne bootovat ten novy OS cez grub, tak prevezme kontrolu nad RAM, a rezidenty co boli v DOSe mozu byt novym OS premazane, ale vektory preruseni stale ukazuju na nich. ten grub sa nejako ochrani inac by nemohol fungovat samotny grub, ale rezidenty ktore bezali v DOSe asi budu robit problem (to chce nastudovat poriadne dokumentaciu k tomu grub4dos ze co a ako presne funguje, aby vedel co moze a co nemoze).
Je mozne ze problem je v int13h (alebo aj v inych sluzbach) na ktorych je zaveseny ten USB ovladac, akonahle sa bootuje novy system a ak nahodou premaze usek pamati kde bol ten USB ovladac tak ten vektor prerusenia ukazuje doprazdna. Ak je ten USB ovladac .exe/.com tak nech skusi utility co uz pisali vyssie/nizsie, mohli by obnovit povodne vektory preruseni (na take ake boli pred nacitanim USB ovladaca), co by malo stacit (predpokladam ze v tom DOSe nema ziadne ine rezidenty), a skusit to. Vektor prerusenia sa da zmenit v DOSe aj rucne cez debug.exe (vektory prerusenia v realnom mode CPU zacinaju na adrese 0:0, 4byty na vektor).

P.S. ale v prvom rade odporucam pozriet si BIOS, a potom USB ovladac ktory sa vie sam odstranit, ak nejaky najde, aby pri odstranovani nastavil registre USB controllera aby neposielal vkuse IRQ na ktore nikto nebude reagovat, az sa USB ovladac odstrani...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny