Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otáčky větráku

Problem neni hodnota ktoru precitas cez SMBus, ale to ze ta hodnota nie su otacky ale len nejaky byte ktory je nutne prepocitat podla datasheetu HWmonitor chipu, a kazdy HWmonitor chip je iny a je ich plna prdel. Takze ak utility nevedia pocitat tak kazda zobrazi nieco ine :) Meranie otacok v HW ale by malo byt uplne presne (je to defakto len counter riadeny krystalom ktory rata kolko clockov trva jeden pulz TACH signalu, a to cislo precitas cez SMBus, a verim tomu ze toto cislo je vzdy stejne, len to utility blbo prerataju)

P.S. ja mam pocit ze speedfan to vzdy zobrazuje spravne, a v speedfane v advanced konfiguracii si vies aj prenastavit HW monitor napr. delicku pre TACH a podobne srandy.
Co som si doteraz vsimol tak vsetky vetraku maju max otacky o nejakych 10-20% vyssie, napr. moj 500ot ma 600ot apod. (alebo to blbo rata aj speedfan, ale na vic roznych doskach ze by to ratal blbo sa mi nezda. Ked to chce clovek presne tak nech si osciloskopom zmera TACH signal vetraku :-D) Nechapem ale naco by to komu bolo merat uplne presne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny