Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Lidé kterí mají nejakou zrakovou vadu, obvykle mají tuto vadu, pro každé oko trochu jinou. Tato "nes…
Joseph 01.11.2012 19:38
Joseph
Hele, pokud to nevis tak pilota muzes delat uplne v pohode i kdyz mas bryle..... nový
vit2891 13.07.2015 19:52
vit2891
Děkujeme za informaci, akorát ti trvalo hodně dlouho než si našel tohle 3 roky staré vlákno! nový
jezekhifi 13.07.2015 20:00
jezekhifi
Navíc je 3D za tu dobu už mrtvola.:-D poslední
sambilionk 13.07.2015 20:02
sambilionk
Ma tu vunbec někdo 3d TV?Aby mohl poradit,sice se hadate hezky o tom co je kratkozrakost a pod. ale… nový
jirka.rouzi 14.02.2013 17:43
jirka.rouzi

Lidé kterí mají nejakou zrakovou vadu, obvykle mají tuto vadu, pro každé oko trochu jinou. Tato "nesymetrie" jednotlivých očí, zpúsobuje že daný človek, má obvykle potlačenou, více nebo méne, schopnost prostorového videní. Tyto lidé se nehodí jako jerábnici, piloti, strojvúdci a podobne.

Schopnost prostorove vnímat je záležitost mozgu, pokud zraková vada je vrozená, zjištená a korigovaná až po 5-6 a více let veku ditete, mozek se "nanaučí" prostorove vnímat, jedno oko se stane prioritní a druhé oko mozek užíva okrajove, projevuje se to jako známe "šilháni".

Pokud zraková vada vznikne jako záležitost zmen veku, typicky po veku 35 let, tak prostorové vnímani není nejak výrazne narušeno.

Proste, jak nosíš brýle od puberty, je pravdepodobné že prostorové vnímaní máš nejak narušeno a tudíš te nejaké 3D filmy nemusí ani moc zajímat. Otestuj se u očního lékare jak na tom jsi.

Ma tu vunbec někdo 3d TV?Aby mohl poradit,sice se hadate hezky o tom co je kratkozrakost a pod. ale dobra rada draha,Mam 2 a pul dioptrie na dalku a aktivni 3D v TV sice vnimam ale obcas se mi to rozmaze vetsinou pri efektech kdyz neco vyleza s tv do prostoru tak moc nedoporucuji,v kině s tim ale problem nemam mluvim o imaxu jedinem aktivnim 3D kině v praze ostatni jsou tzv. pasivni, bryle vam prodaj za 20kc k listku v imaxu je musite vratit.V alze jsem se dival na 3D tv pasivni tam jsem problem taky neměl,tak pokud jste na tom jako ja doporucuji TV s pasivnim 3D ktere si date v klidu pres dioptr. bryle nebo jak tu někdo psal LG děla primo klip.U pasivnich 3D je jedno od jakeho vyrobce bryle jsou a i cena je uplně jinde a nemusite je ani nabijet.S vnimanim 3D efektu je to dost individualni,zalezi na mnoha faktorech, starsi lidi to nezvladaj vubec,nekdy je to problem i u mladsich,je to ciste zalezitost mozku a nikdo nevi poradne proc,prostorove viděni s tim nema nic spolecneho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru