Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak vytvořit "videokurz"?

Vyřešeno k plné spokojenosti. Kamarád Marián mi nabídl program Wink: http://www.debugmode.com/wink/ a http://freeware4u.com/modules/mydownloads/singlefil e.php?lid=218 (stažení).

Wink má velmi slušně udělanej manuál (EN) v PDF a 2 tutoriály přímo dělaný ve Winku. Umí snímat vybraný okno nebo celou obrazovku. Lze nastavit počet sejmutí za sekundu, bohatě stačí 8 snímků za sekundu, zachytávání se spustí a ukončí klávesovou zkratkou (doporučuju Shift-Pause místo manuálem nabízené Alt-Pause; vyzkoušejte a pochopíte rozdíl).

Wink se po ukončení zachytávání přepne do "módu zpracování", kdy vytvoří jednotlivý snímky. Chová se to podobně jako PowerPoint. Dá se nastavit prodleva, po kterou bude zvolenej snímek zobrazenej (vhodný pro přidání popisků); lze přidat popisek (se šipkou i bez šipky, zvolit font a velikost, ...), tlačítko pro "skok" na libovolnej snímek a asi víc věcí - zrovna si s tím hraju.

Nakonec se projekt vyexportuje do Macromedia Flash, takže stačí IE, FireFox, Opera atd. a je to v čem "přehrát".

Wink jsem zkoušel jen chvilku, ale už ho můžu doporučit! Akorát si dejte pozor na nastavení pohybu myši (v příslušným dialogu je jezdec...), musí se to vyzkoušet, jinak hrozí že pohyb myši se bude rekonstrouvat tak přesně, že se celá prezentace 10x zpomalí nebo naopak myš se objeví jen někdy a není jasný co se s ní dělalo - to jen tak na okraj.

To se to bude školit :-)

Znovu děkuju všem za jejich tipy a rady.

Pavel

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny