Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem IP adresa na AP?

Zdar..Ako zistim ip adresu apcka...dajme tomu, vo fabrike je asi 10 APciek a potrebujem zistit jeho ip adresu, aby som ho mohol konfigurovat...Da sa to nejako bez toho, aby som sa nanho musel pripojit cez konzolu? inak este sa chcem spytat, ked sa nanho pripojim cez konzolu, tak on si uchova vsetky nastavenia dufam, ze budem v nom vidiet ako je to vsetko nastavene..Potom mam otazocku..kupili sa do firmy nove kompy s wifi kartami, jeden komp je dost vzadu vo vyrobnej hale a prakticky na nom net cez wifi nejde, je to brutal. pomale, pouzitim netstumblera som zistil, ze dany komp vyuziva ap, ktore je o dost dalej ako ap, pri ktorom ma vynikajuci signal, tak pomocou programu na wifi danej karty v tom kompe, som nastavil namiesto statickeho modu, mod AP a vybral som dane AP, kde je ten signal good, ale aj ked je nan pripojeny, tak vobec nejde net, ked dam static mod, tak net ide, ale da sa povedat akokeby nesiel:), ved to by malo ist s tym pripojenim na dane AP...

Předmět Autor Datum
-ip adresu apecka mozes zistit priamo netstumblerom. pripadne pouzi software ethereal albo iny sniff…
fleg 11.09.2006 10:05
fleg
No vdaka za odpoved...no prave v tom netstumbleri mi neukazuje ipcku ani jednoho ap...tu branu, mask…
kovo 11.09.2006 10:09
kovo
vo wifi existuju dva zakladne mody pripojenia ad-hoc a infrastructure. ad-hoc je pripojenie 2 wifi a… poslední
fleg 11.09.2006 10:29
fleg

-ip adresu apecka mozes zistit priamo netstumblerom. pripadne pouzi software ethereal albo iny sniffer.
-na kazde ap sa pripojis bud cez eth rozhranie alebo cez wifi stranu. cez obe rozhrania mozes ap konfigurovat. nastavenia si ap uchova az do pouzitia tvrdeho resetu kedy prachadza do default nastaveni od vyrobcu. vidiet budes vsetko.
-v pripade netu mas asi zle nastavene ip, masku alebo gw preto ti ide (nejde) net len na to vzdialenejsom ap. idealne je pouzit dhcp server priamo na ap alebo aspon relayovat packety z cezntralneho dhcp servra.
p.s. nepoznam nieco ako static mod takze neviem naco sa pytas ale v buducnosti si dajte vo firme spravit wifi siet profesionalom....vyhnete sa tak mnozstvu problemov.

vo wifi existuju dva zakladne mody pripojenia ad-hoc a infrastructure. ad-hoc je pripojenie 2 wifi a infrastructure je klasicka hviezdicova struktura. aku mate v zavode infrastrukturu mozem len hadat (mozno pouzivate aj wds) ale dajme tomu ze mate klasicky infrastrukture mod kde klientov musis nastavit do klientskeho modu. kde sa ti stracaju packety zisti jednoduchym tracertom. tam uvidis ci ti pacekty vypadavaju uz pred ap alebo az za nim niekde. pripadne pokial wifi neroutuje ale bridguje pouzi obycajny ping

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru