Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem EDID přes HDMI

sony neviem nechcem :) Ja som TV kupoval nie kvoli panelu ale kvoli smartTV (samsung apps, mam tam napr maxdome app to je online pozicovna filmov v D).
Ten samsung ale ma podstatne lepsi panel jak moj starsi sharp, da sa to pozerat aj zboku, celkom dobre. Ale hlavne o co mi islo v tomto threade su tie nastavenia v menu tv. Typicky tam je sila farieb, teplota farieb, potom extra este nejake nastavenia farieb, potom este mod (film, neutral, janeviemco), a nakoniec uplny klinec je funkcia "zaostrovanie" ("sharpness"), ktora v default nastaveni zvycajne sposobuje nechutne biele pruhy za ciernymi hranami pisma, to nastavenie ako prve redukujem na 10-20 zo 100.

Proste ze TV tie R,G,B hodnoty ktore priudu z PC prezvyka v nejakych svojich procesoroch a vypluje na panel uplne ine RGB hodnoty jak tam poslalo PC, a cele je to dokonca zavisle od predchadzajuceho pixelu (ako napr. ta fcia zaostrenie). Ok ked to nejak nastavi moze to byt dobre ale jak mu v tom pomoze EDID (co su staticke informacie vyrobcu nezavisle na nastaveni) to nejak nechapem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny