Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako preniest Win2008 instalovaneho z 2 diskov na 1

Vcera sa mi stala taka nemila vec, ktoru som zistil az dnes. Pri instalacii Win2008 na server so 4 diskami sa mi system instaloval tak, ze na prvy disk sa hodila 100MB particia a na druhy klasicka s OS. Kedze som vsetko riesil remotne nevedel som v rychlosti prist na to ako takto instalovany system spojit do jedneho, idealne prveho disku (nevedel som ako bude potom bootovat bios).
Problem som vyriesil tak, ze som sa fyzicky dotrepal k serveru a spravil rychly reinstall OS, pretoze ma nic v rychlosti nenapadlo akoby sa toto dalo riesit remotne (cize ziadne usb boot nastroje a pod) a cas tlaci.
Otazka znie, ci niekoho nieco napadlo ako sa to predsa len pripadne v buducnosti da riesit cez remote desktop.

Předmět Autor Datum
Pochybuju, ze tohle jsi schopny resit vzdalene, pokud server nepodporuje vzdalenou spravu na urovni…
Jan Fiala 06.12.2012 14:25
Jan Fiala
Instalaciu som robil este normalne, ale dost som sa ponahlal, spravil rychlo len RD, povolil pravidl…
fleg 06.12.2012 14:30
fleg
Bojim se, ze bys pak musel upravovat informace v BOOT manageru, ktery se odkazuje na fyzicke disky
Jan Fiala 06.12.2012 14:47
Jan Fiala
Ano s tym som pocital, to by mal ale zvladnut EasyBCD. poslední
fleg 06.12.2012 15:02
fleg

Pochybuju, ze tohle jsi schopny resit vzdalene, pokud server nepodporuje vzdalenou spravu na urovni BIOSu (karta v PC). Pokud ta volba neni v prubehu instalace, treba existuje nejaky prepinac pro instalator. Pokud ani tohle ne, pak INF soubor, ktery instalatoru podstrcis.

Jakym zpusobem jsi instalaci spustil vzdalene?

Instalaciu som robil este normalne, ale dost som sa ponahlal, spravil rychlo len RD, povolil pravidla na FW a frcal domov. Navyse som potom instaloval kopec sw a ked som siel vytvorit na zaver pole vsimol som si tuto divnu kominaciu, takze sa mi nechcelo zacinat odznovu. Podla mna by to slo, pretoze staci naklonovat z beziaceho systemu particiu z disku 1 na disk 0 (ma volne miesto, kedze ma len jednu particiu 100MB) aj ked nemozem ist o klon 1:1, pretoze 100MB uz je zabrane, cize naklonovat - 100MB;o).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru