Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr LED TV

TV sa vybera inak ako podla kvality obrazu.
Preco?
Pomerne dost vela ludi na nete keca o kvalite obrazu a pritom mali "v ruke" mozno jeden TV. Navyse kvalita obrazu sa neda porovnavat inak ako ked si postavis pred seba dva TV, pustis im rovnaky zdroj a pozeras. Toto sa da docielit v kamennom obchode, ale...
Aj v obchode si treba davat pozor, ked som vyberal pred par rokmi TV pre otca tak na vsetkych TV bezal rovnaky trailer. A na jednom TV bol viditelne horsi obraz, farby take divne, obraz dost bluroval a pod. Nedalo mi to, TV som otocil a vopchal do neho kabel z vedlajsieho TV. Obraz mal zrazu porovnatelnu kvalitu ako ostatne TV vedla.
Tvrdim to uz davno, pre bezneho cloveka je rozdiel medzi TV obrazmi rovnako nepodstatny ako rozdiel medzi TN a IPS monitorom. Samozrejme, ze mam zakaznikov, ktory su zo svojich IPS panelov vo vytrzeni, ale na 90% su to ludia z umeleckeho alebo grafickeho prostredia, ktory su na taketo vnemy pomerne citlivy.
Robili sme kedysi hluche testy, na zaciatku sme testovali DVD prehravace, neskor rozne receivre a zosilovace, ked som zacal robi s PC ukazoval som ludom rozne technologie (napr TN vs IPS monitor) a pytal sa co vidia, citia, pocuju. Vacsina ludi je "hlucha, slepa a necitliva".
Nepoznam TV s vyslovene zlym obrazom (netvrdim, ze neexistuje). Ovela dolezitejsi ako panel je vsak zdroj obrazu, nie je nic horsie ako ked si kupis drahy TV a dodavas mu ako obraz zrnitu kablovku.
TV si vyberaj podla tohoto.
- pocet hdmi konektorov...je to kvoli tomu, ze hdmi pomerne casto moze odist, hlavne ak tam pchas rozne zariadenia a ist reklamovat TV kvoli jednemu hdmi je zbytocne otravne, je to velke, zle sa to bali a navyse si isty cas bez toho, cize viac hdmi = vacsia rzerva na pozeranie. Navyse dnes bezna vybava v domacnosti moze byt HTPC, satelit alebo settopbox, receiver a pod. Takze pozor, 2xhdmi naozaj nemusi stacit.
- ethernet pripojenie. Okrem toho, ze dnes uz kadzy TV podporuje DLNA a ty dokazes elegantne prehravat filmy zo sietoveho uloziska (HTPC alebo NASko) sa coraz castejsie bude v buducnosti vyuzivat TV na surfovanie a ine zabavky. Bez ethernetu nebrat ziaden TV
- usb je nepodstatne, kto by sa uz dnes babral s usb klucmi, ked ma ethernet. Ako nudzovku to pouzit mozes, ale usb ma svoje zlate casy uz davno za sebou
- sw podpora. Cez rozne apps sa mozes napojit na net, dost vela TV ma integrovany prehliadac, Sony vraj chce napevno davat vsade Operu, Samsung pouziva vlastny, mozes sa na TV zahrat, zacvicit si, poziciat si film na nete, pozerat rozne TV na nete, pocuvat a stahovat pesnicky, pouzivat Skype a ine IM...v tomto je buducnost. Uz dnes su TV male PC a v buducnosti si na chatovanie s kamosom na FB a podobne blbosti neudes zapinat svoj PC, co bootuje 2min a ma 24" lcd, ale zapnes TV, ktora nastartuje za par sekund a ma 50" uhlopriecku.

Ja mam dobre skusenosti jak co sa tyka obrazu tak sw so znackami LG a Samsung. Vo vseobecnosti su LG kusok lacnejsie. A kecy o odchadzani? Nemam potvrdene, zeby sa kazili TV nejako vyrazne viac ako ine spotrebice v domacnosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny