Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako nastavit WinXP pre mojho mladsieho brata

Dobry den,

dnes Vas vsetkych chcem poziadat o radu. Mam mladsieho brata, ktory s PC len teraz zacina, teda vela veci neovlada a teraz sa bude priucat.

Chcem mu vytvorit vlastny ucet a zabezpecit PC tak, aby svojim zasahom sposobil co najmensie skody (najlepsie ziadne :-D ). Ak mu vytvorim User konto, v com ho obmedzim? Co vsetko viem nastavit/zakazat v samotnom WinXP bez pouzitia dalsieho softveru? Bude moct instalovat programy? Ako mu v tom viem zabranit?

Na PC mam aj internet, teda aj v tejto oblasti bude PC dost ohrozeny, kedze moj brat bude spociatku klikat na vsetky reklamy co len uvidi. Casom sa nauci, ale zatial by som chcel, aby moj PC prezil. Poradte/napiste sem svoje skusenosti.

Vopred dakujem.:-)

Mam Intel Celeron 1.7Ghz, 768MB SDRAM, 40GB HDD, WinXP Professional, NOD32 (plateny), integrovany MS firewall (nekamenujte, je zadarmo :-[ ), Spybot, Ad-ware Personal SE

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
idealne riesenie sa vola linux.
fleg 21.09.2006 08:30
fleg
Pre desatrocneho brata? Prepac, ale musim sa zasmiat, ale len tak tajne (:-D:-D) Prepac, ale to slov…
2laak 21.09.2006 08:46
2laak
Tiez neviem preco by sa toto malo riesit Linuxom, hlavne ak sa na tom maju hrat komercne hry (par ko…
x22 21.09.2006 10:03
x22
No ved prave, ze ani sam si ho neviem poriadne nastavit a nemam chut travit cas nad linux priruckami…
2laak 21.09.2006 10:17
2laak
pokial viem tak si spominal ze sa bojis jeho browsovania a nasledneho zavirenia a toho aby ti neponi…
fleg 21.09.2006 10:37
fleg
napisal same bludy? Napisal som svoju skusenost a nikoho som neodradzal od toho, aby si ho instalova…
2laak 21.09.2006 10:43
2laak
no ja si instaloval linux SUSE, Mandrivu a Kubuntu sam a to nejsem zadnej odbornik. Takze si myslim,… poslední
Radek 21.09.2006 15:22
Radek

Pre desatrocneho brata? Prepac, ale musim sa zasmiat, ale len tak tajne (:-D:-D)
Prepac, ale to slovo ani pocut nechcem, mesiac som mal problem s WinXP, furt tuhol a bol v nom bordel, prisiel kamos a nainstaloval mi Linux (co by som sam nezvladol) a potom ku mne chodil este asi dva tyzdne, lebo mi nevedel rozbehat ani TVkartu, ani zvukovku a dalsi milion drobnosti, pritom ma linux na svojom ntb uz 2-3 roky. Vrchol bol, ked mi denne aspon 3x zamrzol (a nebolo to HWom, preinstaloval som WinXP a bol pokoj), pritom sa kde-kto vystatuje, ze jemu URCITE NEMRZNE. Istotne je to tym, ze ho sam neviem poriadne chapat, ale to si ako predstavujes, ze brat ho dokaze ovladat ak ja nie?

Tiez neviem preco by sa toto malo riesit Linuxom, hlavne ak sa na tom maju hrat komercne hry (par komercnych hier je aj pre Linux) alebo pouzivat ine Windows-only debilne obmedzene programy.
Na toto bude stacit asi aj ta nekvalitna podpora viac uzivatelov vo Windows.

Brat nepotrebuje (zatial) ovladat PC na takej urovni ako ty, takze by mu Linux robil mensie problemy (ale musel by si ho najprv mat nainstalovany a funkcny).

pokial viem tak si spominal ze sa bojis jeho browsovania a nasledneho zavirenia a toho aby ti neponicil xp. myslim ze presne toto splna linux. na to predsa tv kartu nepotrebujes ci hej? a to ze si mal problemy s linuxom zrovna ty neznamena ze je to zly system. cize si napisal same bludy. jedine v com mozem s tebou suhlasit ze napriek pokroku moze byt este aj dnes trosku problem rozbehat specificke druhy hw.
takze na zaver si dovolim opat tvrdit ze idealne riesenie sa vola linux. ak sa bojis instalacie skus verzie ktore sa neinstaluju

napisal same bludy? Napisal som svoju skusenost a nikoho som neodradzal od toho, aby si ho instalovat. Taktisto aj kamos ma s linuxom same problemy, pritom sa viac vyzna vo veciach ako ja a "trosku problem rozbehat specificke druhy hw"? koho poznam, ze ma alebo mal Linux, nikomu nefungoval vsetok HW v poriadku. Teda je jasna volba WinXP. Kto ma chut, nech sa da na Linux :))
Neviem preco si bol utocny. Nikde som netvrdil, ze brat bude liezt len na internet, bude chciet robit aj spustu inych veci a musis uznat, ze Linux nie je dobrym zaciatkom.
Live verziu som skusal, ale tak ako mam vysvetlit bratovi, ze nech si tam furt dobne live CD, ak chce ist na net a ak chce hrat, nech si to prepne na WinXP.
Prepac, ale Linux nie je pre mna vhodnym riesenim.

no ja si instaloval linux SUSE, Mandrivu a Kubuntu sam a to nejsem zadnej odbornik. Takze si myslim, ze by to zvladl, jina vec je s hrama. HW mam stary kolem 3 let a muzu ti rict, ze vse fungovalo tak jak ma, jen treba nektery prohlizec ma horsi font, ale to si myslim, ze neni problem nejak zmenit. Je to ale pro cloveka, co si bude rad hrat s nastavenimi a to ja nejsem. nemam na to cas, ale jinak proti Linuxu nemuzu rict nic spatne a na beznou praci je plne dostacujici.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru