Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Automaticke spustanie checkdisku, ako to trvale zrusit?

Ja viem o com pises, ale vysvetli mi ako ma NTFS-prava ochrania napr. od cerva ktory by sa dostal do RAM cez dieru v IE, a napr. zmazal vsetky dostupne dokumenty (snad nemam mat v svojom ucte zabraneny pristup k svojim dokumentom, apod). Moc generalizujes (tvoj prispevok by sa dal pochopit ze NTFS prava su spasa na vsetko apod.). Kopec SW ma problem ak ma zakazany zapis kadetade, t.j. su nepouzitelne s vysokymi obmedzeniami, preto ludia nepouzivaju poriadne zabezpecene ucty, a cervy nemaju problem napadnut aj PC v ktorom nebezi poweruser ucet. Win je proste v tomto uplna katastrofa a je uplne jedno ci NTFS alebo user ucet, ptz. je v tom totalny bordel.

Taky unix takto ide ochranit tak ako pises takmer perfektne, ptz. je tam od zaciatku uplne jasna struktura - kde su programy, kde ma user svoje diskove konto a kde ma pristup, atd., ale nie Win, ptz. vo Win je vo vsetkom totalny bordel - subory programov su rozdrbane po disku kade-tade, OS si vkuse prepisuje kde-co sam od seba (win update :-)) atd. Preto nemam rad MS. Proste bordel.

P.S. nepoznam pouzivatela linuxu ktory by bezal ako root (mozno sa nejaky najde ale nie je to normalne). Ale Win pouzivaju vsetci ako poweruser, ptz. ten Winbordel ani inac poriadne pouzit asi nejde. Takze za stav siete nie su zodpovedni pouzivatelia lebo nemaju NTFS :-), ale MS, a mali by ich za to vsetkych uz konecne pozatvarat na cele s Billom G. :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny