Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Značka, procesor a graf.karta (jaký notebook do 13 tisíc)

Ahoj, tak přemýšlím o nějákém nootebooku. Mám vyhlídnuto pár kousků. Jedná se o notebook v cenové relaci od 10 do 13 tisíc. Zajímala by mě jen slova profesionálů ohledně procesorů, značky a graf.karty.

Notebook nebudu používat jen pro hraní her, ale sem tam si nějákou zahraji, především starší hry a také online hry v prohlížeči. Dále k surfování po internetu, Youtube apod. K přehrávání filmů, jak běžné formáty AVI tak i v HD či fullHD rozlišení při připojení k TV přes HDMI. Na pevný disk nároky nekladu, vystačím si i s 320GB a v nabídce jsou 500GB, takže mi to nevadí. Baterie a výdrž, ten jeden film aby to zvládlo. Takže si myslím, že si z těchto strojů vyberu správně.

Procesor: Rozhodnutý jsem tak něják pro i3, ale názor na B950 od Pentium by mě zajímal, jestli má cenu se o něj zajímat?

Graf.karta: 100% nechci integrovanou grafiku, ale rozhoduji se mezi AMD a nVidia (610M, 620M, 630M), takže zda mi nVidia stačí nebo se poohlídnout po AMD?

Značka: A nakonec by mě zajímali vaše názory a zkušenosti s výrobci nootebooků. Acer se oproti minulosti zlepšil, je levný, ale stále nevím, jestli do něj jít, měli problémy s naklápěním displeje, kdy ty klouby praskaly, jen nevím, zda se poučili. Poté mě zaujali modely od Lenova. Pokud by jste měli jiné tipy, poraďte. Budu moc rád.

V ostatních parametrech mám jasno, takže budu rád za vaše odpovědi, protože stále si nejsem jistý, na které se zaměřit aby se zúžil výběr. Děkuji, s pozdravem Jirka

Změna předmětu, původně: Značka, procesor a graf.karta (host)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny