Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení více klientů VPN z jedné veřejné adresy pomocí PPTP

Router je VDSL HUAWEI HG622u. Povolena funkce ,,Enable PPTP ALG,, VPN router mě už taky napadl, ale poboček je několik, tyto routery nejsou zrovna nejlevnější a celková částka není pro firmu akceptovatelná(jak mi bylo sděleno). Nechci rozebírat, ale i časový výpadek v připadě výměny routeru u serveru a než dojde k zaregistrování nové MAC routeru u ISP si nemůžu dovolit.
S ostatními pobočkami problém doposud nebyl, jelikož je zde připojen pouze 1PC s VPN a pouze windows 7 a vyjímečně se připojí nějaký nootebook s VPN rovněž s windows 7. A vše běží, podotýkám na stejných routerech jak na problémové hlavní pobočce. Zde se však připojují i windows xp pro a mám dojem, že to asi způsobuje problémy, jelikož jiný rozdíl zde není. Poskytovatel isp je všude stejný.
Vím že PPTP není z hlediska bezpečnosti to pravé, ale takto jsem to převzal a doposud jsem neměl jediný problém, i s bezpečností. Kdyby bylo na mě a měl neomezené prostředky a dělal to od začátku, tak bych to jistě řešil moderněji :-(
Kdyby to nešlo nikde s více jak 1PC z 1 IP, tak bych se tím dále nezabýval a muselo by se vše řešit jinak, ale problém je pouze na jedné pobočce, bohužel té nejdůležitější.
O OpenVPN jsem uvažoval, alespoň na propojení problémové pobočky, ale mám zkušenost, že více druhů VPN na jednom místě způsobuje kolize a nestabilitu spojení. Takže bych to musel předělat vše.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny