Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak naformátovat dva disky, Windows 7

Zdravím,

mám dotaz. Na počítači mám dva disky, jeden systémový s Windows XP a jeden s daty. Chci naformátovat oba disky a na původní systémový zároveň nainstalovat nové Windows 7, takže ve výsledku bude jeden disk, kde budou sedmičky a jeden zcela prázdný na data. Lze to provést nějak jednoduše najednou, nebo musím postupovat v několika krocích?

Když jsem totiž začal s instalací sedmiček, tak tam nějaké kolonky na formátování nebyly a hned se spustila instalace (po proklikání několika mezikroků a souhlasů). Jaký je nejjednodušší způsob řešení mé situace?

Děkuji za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak já vážně nevím :( Když spustím instalaci v XP, tak najede průvodce, zvolím si CUSTOM a dál mě t…
Axolotl 29.12.2012 14:42
Axolotl
Nemas tam nahodou nejakou USB klavesnici..? To musis zapnout podporu v BIOSu. nový
Abox 29.12.2012 14:55
Abox
V tom to bylo. Díky. Klávesnici jsem vyměnil, spustil bootování, naběhla instalace a skutečně tam by… nový
Axolotl 29.12.2012 15:53
Axolotl
Tak je rozdil mezi plnym formatovanim a nebo pouze smazanim tabulky... nový
Abox 29.12.2012 15:59
Abox
Jaj...a to je zase co? ::) Měl jsem teda za to, že když dám při té instalaci, ke které jsem došel bo… nový
Axolotl 29.12.2012 16:08
Axolotl
cs nový
Abox 29.12.2012 16:14
Abox
Já jsem neinstaloval XP, ale 7, volbu typu formátování jsem tam neměl, bylo tam "formátovat a u toho… nový
Axolotl 29.12.2012 16:26
Axolotl
Tak jiste ze W7, ale mi slo o to, abys videl, proc se to tak rychle naformatovalo. Jaky je mezi tim… nový
Abox 29.12.2012 16:32
Abox
Jo ták, díky za vysvětlení. :-) poslední
Axolotl 29.12.2012 16:37
Axolotl

Tak já vážně nevím :(

Když spustím instalaci v XP, tak najede průvodce, zvolím si CUSTOM a dál mě to nechá vybrat akorát disk, na který chci systém nainstalovat (C: na něm jsou XP a je zasraný špínou, které se chci zbavit, nebo D: který je čerstvě naformátovaný v prostředí XP), je tam jen jedna zmínka pod čarou, že měnit oddíly mohu restartováním z DVD. Po další akceptaci se už Windows 7 začnou instalovat s tím, že mě ještě informují o tom, že předchozí soubory budou zachovány, a to já právě nechci, kvůli nějakým virům a spywarům chci ten disk s XP naformátovat.

Když zkusím bootování pomocí F12, když najíždí PC, tak se mi objeví bootovací menu, ale po tom, co se do něj dostanu, nejde klávesnice (která šla tím pádem naposledy při tom F12). CD ROM je až asi čtvrtá možnost, na kterou pomocí šipek nenajedu, nemůžu z toho menu ani vyjet, protože ESC taktéž samozřejmě nefunguje. Počítač tedy resetuji, po dlouhých černých screenech a chybějícím signálu na monitoru nakonec zase najede.

Ještě mě napadla jedna možnost, že bych ty sedmičky nainstaloval na ten disk D: a v prostředí sedmiček naformátoval ten původní systémový disk C: a potom přeinstaloval sedmičky na C:, kde jsem je chtěl mít, protože to chci mít oddělené od ostatních dat. Jen nevím, jak je to s těmi viry apod., aby se mi to mezitím nedostalo na disk D: a byl bych tam, kde jsem byl na začátku. Navíc, když je to ten UPGRADE, tak by mě to asi už potom nenechalo, když by tam chyběla původní XP (?).

V tom to bylo. Díky. Klávesnici jsem vyměnil, spustil bootování, naběhla instalace a skutečně tam byla po rozkliknutí i možnost formátovat. Dal jsem tedy disk C: formátovat, ukázaly se přesýpačky respektive kolečko, ale trvalo to jen pár sekund, což se mi i na "pouhých" 30 GB disk zdá podezřele rychlé, tak doufám, že se to povedlo, nyní probíhá instalace. Snad se to naformátovalo a nyní se to instaluje, jinak fakt nevím, jak to naformátovat, nechtěl bych jako výsledek disk se sedmičkama a starými viry a spywary, kvůli kterým to celé dělám.

Já jsem neinstaloval XP, ale 7, volbu typu formátování jsem tam neměl, bylo tam "formátovat a u toho taková růžová (?) ikonka. Každopádně už je hotovo, kouknul jsem na disk a ze starých souborů tam na první pohled nezbylo nic, disk C: je ale zaplněn 23 GB, namísto uváděných tuším 8 GB a doporučených 13 GB což se mi zdá hodně, ale v průběhu se to aktualizovalo a stahovaly se dodatečné záplaty, tak možná proto. Teď si tam dám ESET a možná SuperAntiSpyware a uvidím, jestli tam něco z původního zůstalo.

Každopádně díky za všechny příspěvky a za to, že někdo reagoval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru