Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zpracovat zadání na vytvoření internetových stránek pro firmu?

Profík nejsem, pouze mnohaletý praktik, takže z mého pohledu na úplně první bavení se o tom, na základě čehož se dá určit předběžná cena a i udělat návrh.

všeobecně:
Nejdůležitější z mého pohledu je, "co má ten web umět", kdo jej bude spravovat - jestli nadále webotvůrce, nebo někdo znalý, či neznalý, co potřebuje administraci "jako ve Wordu". Podle toho se pak dá uvažovat o tom, jestli nasadit třeba CMS, nebo to komplet celé naprogramovat a dělat návrhy. Vzhled není v pvní fázi vůbec důležitý, jelikož se dá udělat téměř jakýkoli, přičemž funkcionalita se tím nezmění. Vzhled je podle mě třetina webu, přičemž důležitější jsou ty druhé dvě (funkčnost, SEO).

nejhorší:
- já chci web jako má Franta (odkaz), ale nechci tam rubriku xxx, chci tam rubriku yyy. Ostatní upřesním (bývá to tak, že si vymýšlí nové a nové věci, se kterými se vůbec nepočítalo) a web je nakonec úplně jiný a 5x pracnější, než kalkulace.
- navymýšlí si 20 rubrik, rozbalovací podrubriky a nemá do nich co dát
- lpí na nesmyslných věcech, které někde viděl a líbily se mu (např. celý web ve flashi)
- dej tam zatím "ve výstavbě - doplníme to. Jeden web, co jsem dělal mě donutili zveřejnit a mají to už rok. Raději jsem vyndal, že to dělám já. V tomto jsou prima CMS, jelikož nejde udělat rubrika, která se neodkazuje třeba na článek (respektive ono to i jde, ale PŠT).

prima:
- jasná představa, co to má umět a o čem to má být
- třeba i ten vzhled "něco jako" (odkaz/obrázek/etc.)
- jaké rubriky a co v nich bude
- být přístupný k návrhům a vysvětlením, nebazírovat na kravinách (např. rotující obrázky každé 3 vteřiny na úvodní straně, s výškou 250 px a šířkou 700 px)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny