Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zpracovat zadání na vytvoření internetových stránek pro firmu?

K termínu a k cene: Rozsah projektu sa nedá merať v kalendárnych dňoch, pretože na ňom nepracuje jeden človek v kuse. Počas 30 kalendárnych dní spáli jeden full-time vývojár 20 človekodní. Takže ak sa zo 100k za 30 dní stane 100k za 60 dní a ja to pochopím ako človekodni, tak výsledok je taký, ako som napísal. K tomu ešte treba rátať s tým, že čím nejasnejšie zadanie, tým vyššie sú odhady (kvôli riziku, že bude treba robiť niečo, s čím sa nedá počítať). Ak to nie je také veľké, ako som si na začiatku predstavil, tak by sme sa zrejme vedeli dohodnúť.

K bežným funkciám ako napr. platobné systémy: Neviem, ako to je v rôznych CMS, ale nepredpokladám, že bežne podporujú TatraPay, VUBpay a podobné lokálne možnosti platby. Ak chceš podporovať napr. TatraPay, tak musíš mať napr. nejaký identifikátor obchodníka (merchant id). Predpokladám, že pri ostatných to bude podobne. Ak nemáš, tak komunikácia s bankou môže zožrať nejaké kalendárne dni "vývoja" (ale 0 človekodní vývoja).

Bez zadania sa skrátka k odhadom nedá rozumne vyjadriť. Ale ty si sa vlastne pýtal na to, čo treba napísať do zadania. Takže napr. si písal, že hosting je zabezpečený, t.j. aspoň OS by si mohol vedieť ak nie už priamo technológiu (lebo aj ten pevný stôl môže byť kovový, drevený alebo kamenný). Hlavne by si mal dobre popísať funkcionalitu - môžu na to stačiť aj tie návrhy obrazoviek (ak sú všetky), samozrejme aj s popisom. Ale lepšie by bolo k nim dodať aj ďalšie informácie - aké typy používateľov budú v systéme, aké funkcie budú mať dostupné a pod.

Po vypracovaní zadania je už na dodávateľovi, aby si vypýtal prípadné chýbajúce informácie alebo vypracoval návrh s riešením.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny