Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zpracovat zadání na vytvoření internetových stránek pro firmu?

Zdravím,

připravuji podklady pro výběrko na tvorbu netových stránek. Ovšem netuším, co chci, co se týče po odborné stránce. Mám jen poměrně přesnou představu jak to má vypadat a co mají ty stránky umět. Rozhodl jsem se celé zadání zpracovat celkem zdlouhavým způsobem, a to tak, že v excelu dělám jednotlivé stránky. Prostě určím požadované grafické zobrazení (buńky, menu apod.) a do nich napíšu co tam má být. Dole jsou pak vysvětlivky k jednotlivým buňkám, či co mají umět. Barvy, styl písma a další detaily vč. obrázků zadám v nějakém průvodním materiálu. Stránka excel = jedna webová stránka. Někde bude samozřejmě zadán kompletní strom stránek.
Problém je, že netuším, jaké informace jsou pro programátory stránek důležité. A vzhledem k tomu, že to bude dělat externí firma (která nebude mít stůl na proti mě), tak by bylo dobré mít zadání co nejpřesnější.

Stránky budou poměrně rozsáhlé (funkce na úrovni aukra, sociálních sítí apod). Počet podstránek v několika desítkách.

Nebudu lpět na přesném plnění zadání, od profi firmy očekávám samostatné řešení nejasných bodů zadání (velikost oken, menu, barvy dle firemní koncepce, zajištění požadovaných funkcí atd.), ale jak říkám, nerad bych jim a sobě práci ztěžoval.

Takže pokud to jsou tu nějací profi programátoři stránek, poprosím je o info, co v zadání nesmí chybět a co je tam naopak zbytečné a prostě takové klasické tipy, rady atd. Případně rady jak celkově koncipovat zadání na tvorbu webových stránek pro profi firmu. Hodnota zakázky je plánovaná kolem 100k a hotovo musí být za 60 dní.

Moc díky za Váš čas

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny