Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vadnej diskovej oddil

lidi mam docela dost velkej problem. Mam sata disk 400GB (naformatovanej na NTFS) pripojenej pres externi radic. mno problemek nastal, kdyz sem si usmyslel, ze si ten disk rozdelim. takze sem pouzil partition magic a vykousl z puvodniho disku 20GB. Partition magic chtel restart, tak sem restartoval a kdyz nabehl windows, tak zacal vykousavat misto z toho puvodniho disku. cca v 50% ovsem hodil nejakej error. takze sem znova restartoval...

kdyz zacal bootovat OS, tak nenabotoval, ale restartoval PC. v nouzovym rezimu vyhodil hlasku cosi o SPTD.sys (coz ma neco spolecnyho s Daemon Tools) a opet restartoval.

Dale sem pokracoval tim, ze sem ten disk i s radicem hodil do jinyho PC (disk se zobrazil, ale nedal se zobrazit obsah) a tam z prikazovy radky hodil chkdsk snad ze vsema parametrama. kdyz to skoncilo. tak byl disk zase pristupnej a bez chybicek. udelal sem v Partition magicu zase prerozdeleni (tentokrat bez restartu, protoze to byl druhej disk) a vse probehlo v poradku. mel sem teda dva disky.

no a ted okamzik pravdy. strcil sem HDD do puvodniho PC, kde nabootoval, nicmene hned po startu zase vyskocil partition magic s chybou, ze se zrejme puvodni prerozdeleni nepovedlo nebo co. no odklik sem to a najel do windowsu.

Moje zdeseni ale prislo po tom, co sem zrestartoval PC. opet hlaska pri bootu o souboru SPTD.sys

najel sem do SLAXu (live distribuce LINUXu) a tam se obsah disku kupodivu zobrazil. Potom sem nabootoval z instalacniho CD od XPcek, ale instalator oznamil, ze disk C: ma neznamej souborovej system a ze na disk D: neni mozny nainstalovat OS.

z konzole pro obnoveni sem zkousel dat CHKDSK C: /p /r ale asi pri 75% skoci zpet na 50% a zasekne se.



PORADTE MI PROSIM NEKDO, JAK TEN DISK ZACHRANIT, protoze o ty data vazne nechci prijit. Uz nevim, jak dal :.( :.( :.(

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny