Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Návrh databázy a logiky pre Rezervačný systém.

Žiadne komplikované analýzy vo verzii 1.0 neplánujem

A to je chyba. Uz od zacatku musis pocitat s moznosti rozsirovani. Jakmile uvodni analyzu odflaknes, vrati se ti to v budoucnu.

Velice jednoduse muzes analyzu udelat tak, ze si budes s lidmi povidat, jak to bezne s rezervacemi chodi. Jakmile narazis na nejaky termin typu pokoj, host, rezervace, typ pokoje, vybaveni pokoje, znamena to obvykle v OOP vytvorit, u tebe tabulku.
Pak si musis zjistit co nejvic informaci o kazdem terminu - zjistis si jeho vlastnosti.
Napr. "host" ma nejake jmeno, cislo dokladu, ... "pokoj" ma pocet luzek, koupelnu, zachod, moznost pristylky, televizi, lednicku, ... V takovem pipade srdecne doporucuji udela tabulku na veci, ktere se v pokoji vyskytuji - velmi ti to zjednodussi vybery typu "chci 2-luzkovy pokoj s koupelnou a televizi"
Rezervace bude spojeni tabulek host a pokoj, bude obsahovat pocet osob, termin, osobu, ktera rezervuje, stav rezervace (predbezna, potvrzena)

Fakst by to chtelo precist si nejake obecne zaklady provadeni analyzy. Jinak neco splacas od stolu a pak to zalezi na nahode, jestli se trefis do dobreho navrhu nebo ne. Ve druhem pripade to pri rozsirovani vetsinou znamena prepsat kus programu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny