Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po zapojeni switche internet nefunguje

internet (wifi)->client->router->3Pc. Tak tohle uz jsem nastavoval nekolikrat a bezi to uplne v poho (treba ted). Ale jakmile vlozim do hry switch (mimochodem ten switch je 100% funkcni) na toto misto: internet (wifi)->client->switch->router->3Pc, tak to prestane chodit. Clienta nepingnu (pred tim jo) a internet nebezi. Nastaveni routeru je stejne jako pred tim, jen proste vlozim do hry switch... Ma s tim nekdo zkusenost? Nemuze to byt tim, ze switch patri mezi levnejsi a timto zapojenim je vlastne soucasti site, ve ktere muze byt vice jak 255 pc? (maska te site je totiz 255.255.252.0)

Předmět Autor Datum
aj lacnejsie switche maju dostatocne velku tabulku pre mac adresy...navyse tvoj router neprepusta ma…
fleg 28.09.2006 16:58
fleg
Co znamená, že to přestane chodit? Podle mě ISP prostřednictvím klienta přiděluje pouze jednu IP a s…
anarchist 28.09.2006 17:01
anarchist
Mám povolené dve IP od poskytovatele - jednu pro Clienta a druhou pro pc(nebo router). ISP je v tomt…
Honzik 28.09.2006 17:13
Honzik
V čem je benevolentní? PC a router je navenek to samé. Z toho, co píšete, je zkrátka za klientem v s…
anarchist 28.09.2006 17:19
anarchist
Ano, v soucasnosti je mozne za klienta dat jednu IP, ale to taky delam - mam za klientem switch a ro…
Honzik 28.09.2006 17:26
Honzik
podle mě je ten klient wifi bridge, a tam potom bych celkem i chápal, že s tím má switch problémy.
touchwood 28.09.2006 17:59
touchwood
Internet (wifi)->client->switch->router->3Pc nemelo by to byt spis Internet (wifi)->client->router-…
Jan Fiala 28.09.2006 17:29
Jan Fiala
Jo, ten router ma v sobe switch, takze to jak navrhujes je za routrem udelane, ale chci dat pred rou…
Honzik 28.09.2006 17:34
Honzik
no ale to přece takto nejde! Už ti to anarchist vysvětloval! Máš-li volnou jen jednu IP adresu (tu…
touchwood 28.09.2006 17:57
touchwood
myslim ze ste ho nepochopili. on chce mat za routrom svoju siet a na switch napajat susedov ktori do…
fleg 28.09.2006 18:08
fleg
Já bych řekl, že pochopili. Ale jak už naznačil touchwood, jedním z důvodů by mohl být režim bridge… poslední
anarchist 28.09.2006 18:17
anarchist

aj lacnejsie switche maju dostatocne velku tabulku pre mac adresy...navyse tvoj router neprepusta mac cize ta siet za nim odpada.
ja by som to tipol ze ze sa nevie bud wifina alebo router dohodnut so switchom na prenosovej rychlosti. alebo ej ten switch uplne blby.

Co znamená, že to přestane chodit? Podle mě ISP prostřednictvím klienta přiděluje pouze jednu IP a switch tak za ním nemá co dělat! Je-li třeba připojit více počítačů, budete ho muset dát až za router. Ostatně z toho důvodu tam asi předtím ten router byl. Jinak by tam byl od začátku pouhý switch.

Mám povolené dve IP od poskytovatele - jednu pro Clienta a druhou pro pc(nebo router). ISP je v tomto smeru velmi benevolentni, takze router povoluje. Ten switch tam je proto, aby se mohla napojit rodina vedle a nemuseli si kupovat zarizeni a antenu (ISP jim pak IP prideli, ale nejdriv bych to mel rozchodit, jestli to ma vubec cenu takhle delat...). Zaroven je vsak nechci davat za router, ten je totiz muj a taky si urcite chteji vybrat jinou rychlost pripojeni a platit si poplatky zvlast atd...

V čem je benevolentní? PC a router je navenek to samé. Z toho, co píšete, je zkrátka za klientem v současnosti možné dostat pouze jednu IP. Chodit to bude až ve chvíli, kdy ISP povolí další. A vzhledem k tomu, že zde nehodláte vy nic nelegálně přeprodávat, pouze vyjít někomu vstřít co se týče instalace antény, řešte to přímo s ISP. Každopádně je třeba ověřit, že onen klient je vůbec pro toto vhodný.

Ano, v soucasnosti je mozne za klienta dat jednu IP, ale to taky delam - mam za klientem switch a router. Do switche jsem zatim zapojil jen router a to je prave ono, ze to nebezi! Jen klient switch a router, nic vic(soused se jeste nepripojil)... a nebezi to mne - to je prave ono...

no ale to přece takto nejde! Už ti to anarchist vysvětloval!

Máš-li volnou jen jednu IP adresu (tu druhou má automaticky klient), dostane ji router. Ten provádí NAT, tudíž musíš všechny počítače umístit ZA ROUTER! Tam si můžeš udělat síťovou strukturu dle libosti (samozřejmě s ohledem na omezení ethernetu)

Já bych řekl, že pochopili. Ale jak už naznačil touchwood, jedním z důvodů by mohl být režim bridge na klientovi. Zkrátka se nepočítalo se switchem přímo za klientem. Tím ovšem neříkám, že by to nešlo, jen se bude muset obrátit na ISP. Nevidím důvod, aby tento legitimní požadavek neřešil přímo s ním. Stejně se do toho bude muset zapojit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru