Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Samsung Galaxy Note 2, Android 4.1 - kde sú uložené kontakty?

Ahojte.

Po dlhých a spokojných rokoch s WM 6.5 som prešiel na telefón a androidom. Aj po mesiaci používania sa v tomto systéme ešte necítim celkom doma a prosím o radu, kde sú vlastne uložené kontakty fyzicky, ak používam synchronizáciu cez účet google (*@gmail.com).

Doteraz som si myslel, že kontakty sú fyzicky v telefóne aj na účte google. Potom som si ale všimol, že pri ukladaní nového kontaktu (v telefóne, typicky po prijatí hovoru z doteraz neznámeho čísla) mi telefón ponúka možnosti uloženia v telefóne, alebo cez účet google. Domnieval som sa, že je to v zásade jedno, pretože automatická synchronizácia kontaktov sa postará o to, aby bol nový kontakt všade, resp. že vlastne všetky kontakty sú uložené v telefóne fyzicky a účet google je len akási forma live-zálohovania kontaktov.

Zdá sa ale, že pokiaľ nový kontakt uložím ako kontakt v telefóne, ocitne sa tento iba v telefóne, t.j. nesynchronizuje sa na účet google. Napríklad, keď sa takto uložený kontakt pokúšam dohľadať cez webové rozhranie contacts.google.com, nenájdu sa žiadne zhody.

Ďakujem za všetky reakcie aj za prečítanie.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny