Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno DVD mechanika, nefunkční, SW problém

Nebudu tvrdit jako většina lidí: "já nic nedělal, to samo".

Notebook Acer Apire 1356LMi. Při práci ve WinXP jsem si všiml, že v okně Tento Počítač najednou není DVD mechanika. Identifikoval jsem závadu jako "odešla". Shodou okolností mám externí DVD vypalovačku (přes USB), kterou jsem se pokusil instalovat: byla nalezena a to je taky vše, instalace se nezdařila (nedokončila). Tak jsem se ponořil do hlubil WinXP a zjistil tohle:

Ve správci zařízení je Pioneer DVD-RW DVR-K12RA (interní DVD mechanika) se žlutým vykřičníkem, stejně tak ještě Realtek AC'97 Audio for VIA(R) Audio Controller a Soft. modul pro výčet zařízení typu Plug and Play (u všech žlutý vykřičník). Po poklepání se dozvím, že: "Ovladač zařízení pro tento HW nelze zavést. Ovladač je pravděpodobně poškozen nebo zcela chybí. (Kód 39).". Přitom služba Plug and Play běží.

Ta zvukovka se mi nějak nezdála, spustil jsem tedy dxdiag a ten došel k závěru, že: "Nebyla nalezena žádná zvuková karta".

DVD mechanika "není v systému vůbec" - díval jsem se do Tento Počítač, pravým kontext. nabídka, Spravovat, Správa disků a není tam.

Je to určitě SW problém, protože po restartu bez problémů nabootuju z té interní DVD mechaniky (zkoušel jsem instalační CD WinXP).

No a teď čím jsem to (možná) zmrvil: instaloval jsem BDA ovladače pro digi-tv Yakumo Quick Stick. To byla poslední věc co jsem dělal předtím, než DVD zmizela. Instalace těch BDA dvakrát zkončila modrou smrtí.

Je mi jasný, že přeinstalování WinXP bude zase vše OK, to teď ale bohužel není možný. Napadá někoho, jak z toho maléru ven?

Díky,
Pavel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Už jsem se z nadpisu lekl, že se jedná o ten nový ASUS A6CJ... Od pondělí jej mám objednaný ;-)
L-Core 29.09.2006 12:18
L-Core
Můžeš bejt úplně klidnej :-) Kdybys měl potom nějaký dotazy, jsem na příjmu. Pavel poslední
Pavel 29.09.2006 13:04
Pavel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru