Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pci slot-síťové karty problém

Zdravím
Především chci poděkovat Vám co tento text zde čtete a také, že něco takového jako je tato poradna v dnešní době existuje.
A teď k věci. Mám základní desku intel DZ77BH-55K Blue Hills. Nevím, kde by mohla být chyba, ale když dám síťovou kartu (wifi) do pci slotu tak je windows (64) i s drivery nenajde. Problém v kartě není. (restart pc apod. vyzkoušeno) Může být pci slot vadný?
Nemohla se stát chyba po flashu desky ? Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taky zdravím. Co to je za wifi kartu? Co to znamená, že ji Windows nenajde? Žádný žlutý vykřičník ve…
host 16.01.2013 18:47
host
Díky. Wifi karty jsem zkoušel dvoje. TP-LINK TL-WN951N a Airlive WT-2000PCI. Ano žlutý vykřičník ve…
Mik.Kouba 16.01.2013 19:05
Mik.Kouba
ale pokud tam byl žlutý vykřičník a ve vlastnostech nebyla načtena karta tak chyba asi nebude tou ka…
lední brtník 16.01.2013 20:05
lední brtník
Děkuji. Takže pokud nainstaluju Chipset: Intel® Chipset Device Software for Intel® Desktop Boards ht… nový
Mik.Kouba 16.01.2013 21:07
Mik.Kouba
V spravci zariadeni musi byt viditelna vzdy aj bez driverov, aspon ako nezname zariadenie, alebo v s…
MM.. 16.01.2013 18:49
MM..
Je niekde v spravci? Ak ano tak slot funguje. - Když by teda teoreticky fungoval tak proč mi windows…
Mik.Kouba 16.01.2013 20:08
Mik.Kouba
tak proč mi windows hlásí, že není k dispozici žádné připojení protože není nainstalován ovladač té…
lední brtník 16.01.2013 20:44
lední brtník
Ovladače síťovky jsem zkoušel a tam si jsem jist, že chyba mezi ovladačem síťovky není. Podle mě to… nový
Mik.Kouba 16.01.2013 21:12
Mik.Kouba
Po nainstalovani ovladaca musi v spravci zariadeni zmiznut z "neznamych zariadeni" a objavit sa medz… nový
MM.. 16.01.2013 21:05
MM..
To su PCI karty, ktorych ovladace nepredpokladaju, ze budu prevadzkovane cez PCI-X/PCI mostik, takze… poslední
KiloViktor 16.01.2013 22:09
KiloViktor

Díky.
Wifi karty jsem zkoušel dvoje.
TP-LINK TL-WN951N a Airlive WT-2000PCI.
Ano žlutý vykřičník ve správci zařízení byl. Jelikož se potřebuji dostat nějak na net tak dočasně používám usb TP-LINK TL-WN722N , ale pci mám raději. Je to hlavně rychlejší. Jiný pci slot vyzkoušt nemohu, protože ho zabírá grafická karta.
Nejsem odborník, ale pokud tam byl žlutý vykřičník a ve vlastnostech nebyla načtena karta tak chyba asi nebude tou kartou která na ostaních pc funguje.
Ani jednu z karet nyní v pc nemám, jelikož to nefungovalo. Zítra bych nějakou znich mohl zase zapojit. A zkusit něco.

ale pokud tam byl žlutý vykřičník a ve vlastnostech nebyla načtena karta tak chyba asi nebude tou kartou která na ostaních pc funguje.

zvláštní argument. žlutý vykřičník je tam proto, že systém jakousi kartu detekuje, ale nemá k ní ovladač.
a ten nejde korektně nainstalovat třeba proto, že předtím nebyl nainstalován driver chipsetu základní desky.

Děkuji. Takže pokud nainstaluju
Chipset: Intel® Chipset Device Software for Intel® Desktop Boards
http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?a gr=Y&ProdId=3441&DwnldID=22152&ProductFamily=Deskt op+Boards&ProductLine=Intel%C2%AE+7+Series+Chipset +Boards&ProductProduct=Intel%C2%AE+Desktop+Board+D Z77BH-55K&lang=eng
Mělo by to poté jít ? Nezamrzne mi bios? Páč sem psal, že se prováděl flash. Proto se toho bojím abych nevyhodil 4 ká z okna. Ten chipset sem na 100% nezkoušel. Divný, ale je, že na starém pc jiná deska žádný chipset nepotřebovala :D Doufám, že se jedná o snadnou instalaci bez zásahu do biosu. Tam sem víc ztracenej jak ve správci zařízení :/

V spravci zariadeni musi byt viditelna vzdy aj bez driverov, aspon ako nezname zariadenie, alebo v sekcii sietove adaptery. Je niekde v spravci? Ak ano tak slot funguje. Ak v spravci vobec neni tak bud je slot vadny alebo karta vadna alebo je nieco disablenute v BIOSe. Ak to je PCIexpress tak typicky sa daju v BIOSe zakazovat sloty aj po jednom, u klasickeho PCI su vsetky sloty na jednej zbernici takze po jednom sa zakazovat nedaju ale mohlo by byt teoreticky zakazany PCI radic kompletne, aj ked prakticky som taku polozku v BIOSoch beznych dosiek este nevidel.

Over si ze je to tam strcene poriadne, a skontrolovat toho spravcu zariadeni vo Win. Skusit v tom slote inu PCI kartu, akukolvek.

Je niekde v spravci? Ak ano tak slot funguje. - Když by teda teoreticky fungoval tak proč mi windows hlásí, že není k dispozici žádné připojení. Žlutý vykřičník ve správci zařízení byl. Jak sem už napsal, děkuji, zítra zapojím pci znova a zkusím jak bios tak znova správce zařízení. Desku co vlastním je trochu zvláštní :D to musím uznat.

Ovladače síťovky jsem zkoušel a tam si jsem jist, že chyba mezi ovladačem síťovky není. Podle mě to může již Váš zmiňovaný chipset a poté bios. Síťovku tam zítra hodím a k večeru napíšu co jde a nejde. Myslím si že usb wifi co ted používám, by mělo zítra fungovat i se zapojením karet do pci slotu. Drivery stáhnu pro jistotu znova. Všem mockrát děkuji !

Po nainstalovani ovladaca musi v spravci zariadeni zmiznut z "neznamych zariadeni" a objavit sa medzi sietovymi kartami. Ak ano tak vies ze si nainstaloval spravny ovladac a uspesne (ak je furt nezname tak si nainstaloval nespravny ovladac alebo neuspesne). Potom ak je to wifi karta tak by si mal ist v sprave sieti kdesi vlavo do spravy bezdratovych sieti a tam sa pripojit na nejaku wifi siet, pripadne klik na ikonku sieti vpravo dole a objavi sa zoznam dostupnych wifi sieti a na nejaku sa pripojit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru