Předmět Autor Datum
nepodařilo se mu skrze ně spustit vlastní kód. Dovede jimi spotřebovat mnoho systémových prostředků…
Jan Fiala 03.10.2006 14:42
Jan Fiala
Ať je chyba závažná nebo není, to co jsem psal včera platí: Firefox nepočítá s tím, že by byly v jeh…
Vladimir 03.10.2006 16:02
Vladimir
jj. Nehledě na nulovou možnost vzdálené instalace, neb chybí MSI balíček.
touchwood 03.10.2006 19:00
touchwood
http://spravodaj.madaj.net/archives/003674.html?Fir efox-prekvapuje-MSI-instalatorom
karel 03.10.2006 19:04
karel
Něajké MSI balíčky se někde potulují (viz karel) a vzdálená "instalace" typu xcopy *.* \\%STANICE%\c… poslední
Vladimir 03.10.2006 19:17
Vladimir

nepodařilo se mu skrze ně spustit vlastní kód. Dovede jimi spotřebovat mnoho systémových prostředků nebo shodit prohlížeč

I to je dost neprijemne. Spotrebovani "mnoha systemovych zdroju" muze zpusobit nestabilitu systemu, shozeni prohlizece zase zneprijemni praci.

Ať je chyba závažná nebo není, to co jsem psal včera platí: Firefox nepočítá s tím, že by byly v jeho implementaci skriptování nebo jiného vykonání kódu chyby. Každá chyba je pak fatální, protože se jí nedá bránit. Internet Explorer má systém zón, kde se dají možnosti vykonání kódu či jiné věci odstupňovat a i když je v prohlížeči chyba, obvykle se jí dá vypnutím něčeho předejít.

I to je jeden z důvodů, proč nemá Firefox naději v korporátních spravovaných sítích - nedat administrátorovi možnost odlišit úroveň bezpečnosti pro internet a intranet je zásadní chyba.

Něajké MSI balíčky se někde potulují (viz karel) a vzdálená "instalace" typu xcopy *.* \\%STANICE%\c$\Program Files\Feuerfuchs\*.* by se taky nějak spíchla, ale horší je to s tím zbytkem.

Firefox je takový kočkopes, není to ani pořádná Windows aplikace (s registry nepracuje, takže na group policies zapomeňme) ani pořádná UNIXová (v konfigurácích je bordel a vmýšlí to divné "profily"). Mimo toho co jsi zmínil a oněch bezpečnostních zón a GP hlavně chybí WSUS (což není chyba Firefoxu, ale deset bodů navíc pro IE). O něčem jako IEAK si bez vynaložení spousty práce může člověk nechat zdát..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru