Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem užitečnost programu ccleaner

Dobrý den už nějakou dobu mě vrtá hlavou užitečnost čistících programů typu ccleaner. Měl jsem ho nainstalovaný od známého co mi skládal PC a až donedávna jsem ho vůbec nepoužíval. Pak jsem ccleaner před pár dny zapnul dal možnost registry a hledat problémy a vyvalila se na mě tuna různých nápisů s možností opravit vybrané problémy. Nic jsem nemazal a šel se podívat na net kde jsem našel hromadu podobných programů co pročistí a zrychlý počítač a tak mě napadlo (jako člověka který se v počítačích zas až tolik nevyzná) jestli mají tyto programy nějaký smysl nebo jen tak náhodně vyklopý nějaké informace a jsou v podstatě k ničemu. Nedej bože jestli nemůžou PCčku spíš uškodit.
Díky za případné informace.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Az tam kliknes na "opravit" tak ti polovica veci prestane fungovat. Odinstaluj to. Nemas v PC ziadne… nový
MM.. 31.01.2013 16:09
MM..
muze pomoct, nemusi mit zadny vliv na PC a muze taky uskodit, pricemz posledni dve moznosti jsou nej… nový
RedMaX 31.01.2013 16:16
RedMaX
Nemuze pomoct. Zbytok co pises je spravny ;) nový
MM.. 31.01.2013 16:37
MM..
Môže pomôcť - vyčistením temp súborov, cache prehliadačov apod. = môže sa uvoľniť dosť miesta na dis… poslední
pme 31.01.2013 16:40
pme
byl bys dobrý systémový admin. prvně ověřuješ, pak jednáš. nový
kmochna 31.01.2013 16:20
kmochna

muze pomoct, nemusi mit zadny vliv na PC a muze taky uskodit, pricemz posledni dve moznosti jsou nejpravdepodobnejsi. Z 90% ty chyby, ktere ten program najde, jsou neplatne cesty v registru, ktere zbyly po odinstalovanych programech, nicmene to ze v tom registru nejake takove neplatne informace zustanou vubec nevadi, aby se to nejak na PC projevilo, muselo by tam takovych informaci byt milion. Problem nastava, kdyz se ten program sekne a smaze treba jen jedinou informaci, o ktere predpoklada, ze je neplatna, ale neni tomu tak. Proto je pro lajka lepsi vubec takove programy nepouzivat.

Môže pomôcť - vyčistením temp súborov, cache prehliadačov apod. = môže sa uvoľniť dosť miesta na disku. Samozrejme toto sa dá urobiť priamo vo Windows, resp. v danom prehliadači...

Inak súhlas: "Zbytok co pises je spravny ;)"

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru