Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s mikrofonem

Dobrý den,
mám menší problém s novými herními sluchátky (headsetem). Jedná se o to, že když mám zapojený mikrofon i sluchátka najednou, tak mi není rozumět ani jedno slovo. Ale pokud vyměním konektor sluchátek za konektor reproduktorů, které mám též u PC, tak je najednou můj hlas velice srozumitelný a čistý. Přemýšlel jsem, zda nemůžou ovlivnit mikrofon právě ta sluchátka, jelikož vše přechází do headsetu stejným kabelem a může se to tam nějak křížit. Každopádně toto je z mojí strany už jen spekulace a právě proto píši sem. Prosím Vás o pomoc s tímto pro mě nevyřešitelným problémem. Zajímá mě, jestli je problém se sluchátky, zvukovou kartou, či nějakým softwarovým nastavením. Předem děkuji za odpověď a přeji hezká zbytek dne.

Martin

Předmět Autor Datum
Takže na předním panelu je mikrofon tichý, ale na zadních vstupech/výstupech je ok?
Niko Bellic 02.02.2013 10:20
Niko Bellic
Přední panel mi přeinstalaci systému vůbec nefunguje, sluchátka i mikrofon mám zapojené na zadním pa…
Martin Š. 02.02.2013 10:54
Martin Š.
Ovladač zvukovky máš nainstalovaný?
Niko Bellic 02.02.2013 11:04
Niko Bellic
Ano, používám Realtek HD.
Martin Š. 02.02.2013 12:09
Martin Š.
Nastav zesílení mikrofonu o 10, nebo o 20 dB. Bude to někde v tom ovládacím panelu od Realteku. Pak…
Niko Bellic 02.02.2013 12:30
Niko Bellic
Bohužel, už takhle mám mikrofon nastaven na největší hlasitost a k tomu ještě aktivovaný microphone…
Martin Š. 02.02.2013 12:51
Martin Š.
ani se mi nezobrazí upozornění na liště No právě o to jde. Když zrušíš automatické rozpoznávání tak…
Niko Bellic 02.02.2013 13:19
Niko Bellic
S tím vypnutím automatického rozpoznávání jsem to zkoušel, ale přední panel byl stále bez odezvy (i… poslední
Martin Š. 02.02.2013 16:21
Martin Š.

Nastav zesílení mikrofonu o 10, nebo o 20 dB. Bude to někde v tom ovládacím panelu od Realteku. Pak si to vyzkoušej třeba v Audacity. Taky si tam můžeš zrušit automatické rozpoznávání předního panelu (či tak nějak je to formulováno) a měly by ti fungovat sluchátka i s mikrofonem na předním panelu.

Bohužel, už takhle mám mikrofon nastaven na největší hlasitost a k tomu ještě aktivovaný microphone booster, jelikož moji přátelé na skypu si stěžují, že mě nejde absolutně vůbec slyšet. Zrušil jsem automatické rozpoznávání předního panelu, ale stejně i po zapojení mikrofonu ve předu nejsou žádné úspěchy. Počítač se tváří, jakoby se nic nestalo a ani se mi nezobrazí upozornění na liště, vpravo dole u ikonky Realteku (jak tomu je u zapojení zezadu).

ani se mi nezobrazí upozornění na liště

No právě o to jde. Když zrušíš automatické rozpoznávání tak jsou ty konektory trvale aktivní bez ohledu na to, jestli tam je něco připojeného. Mělo by to fungovat. Jinak máš asi přední panel špatně zapojený do desky, nebo zvukovka má nějakou vadu. Sluchátka hrají na předním panelu? Chtělo by to ještě zkusit jiný mikrofon.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru