Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Tak Ryzeny R3 jsou tady, paní Müllerová!

Po dlouhém čekání se konečně objevily Ryzeny R3 a konzumní postarší APU Bristol Ridge. Testů zatím moc není, ale zatím to vypadá, že odpověď na Pentia s HT Ryzeny R3 nejsou, ale na i3 už je to jasná konkurence, která ve více vláknech sahá až po nižších verzích i5 od Intelu. jedinou výhodou Intelu je o něco vyšší výkon na jádro a v jejich nižším segmentu CPU i vyšší základní frekvence.
V případě APU jde sice o starší architekturu, ale pro samohrajku už vypadají zajímavě. Tristní je ovšem výběr desek pro AM4, kdy se to od začátku roku moc nevylepšilo. Deska mITX se socketem AM4 je jedna na Uřvaném zeleném skřetovi a ještě od Gigabyte.
Rozhodně pro nízkorozpočtové počítače je tu už možnost volit AMD, pokud jde o vícevláknové aplikace a novější hry.

Zdroj: diit.cz; svethardware.cz; anandtech.com
loading...
Předmět Autor Datum
Proč proboha to wifi? Gigabyte šel v poslední době celkem do sebe, desky se nepřehřívají a zvukovky…
mif 29.07.2017 15:49
mif
Protože ať se ti to líbí, nebo ne, lidi to chtějí, dnešní móda je router za pět set a na něm přes wi…
Potkan007 29.07.2017 16:58
Potkan007
V dnešní době spousta lidí používá wifi i pro stolní počítače, tak proč jim nenabídnout už hotové ře…
Wikan 29.07.2017 16:58
Wikan
Tak já u mITX WiFi používám celkem běžně. Ať samohrajka na bázi Atomu + IONu v Akase Enigmě, tak něc…
ms 29.07.2017 17:16
ms
Já samohrajky na mITX stavím. Zatím jsem se ale nesetkal s userem, který by na stacionárním HTPC pro…
mif 29.07.2017 17:33
mif
To ovšem není problém AMD, ale výrobců desek, kteří zjevně s Ryzenem moc nepočítali. Ta deska není o…
ms 29.07.2017 20:34
ms
proč proboha to wifi? • To je vzruso co ? Na vsech MiniITX je Wifi, hlavne z duvodu provedeni a osa…
XoXoChanel 29.07.2017 18:38
XoXoChanel
Netvrdím, že překáží. Jen se pozastavuju nad tím, že je takové prkno (s dedikovanou wifi) předražené…
mif 29.07.2017 20:19
mif
fíčurek, nešť. Coze ? :-D
XoXoChanel 29.07.2017 21:42
XoXoChanel
]:) Features. Sorry. Speak English or die...
mif 29.07.2017 21:51
mif
AMD me zklamalo. RyZen 3 sice proklamuje jako konkurenci Core i3, ovsem to se docela spatne prodava…
RedMaX 29.07.2017 20:49
RedMaX
A myslíte že ty ryzen mobile budou randálový? Aneb vyplatí se počkat na první notebooky osazený tím… poslední
Leptinátor 13.08.2017 14:43
Leptinátor

Protože ať se ti to líbí, nebo ne, lidi to chtějí, dnešní móda je router za pět set a na něm přes wifi navěšená celá rodina. K tomu notebooky udělaly z konektivity wifi a BT něco na úrovni zvukové karty, taky byla dřív volitelná jen pro nadšence a dneska ji má i nejlevnější deska. Postavím stolní počítač, kdo měl dřív jenom notebook, okamžitě řve, že je to asi rozbitý, protože to nevidí wifi sítě, taková je doba.
Mimochodem ta deska si říká o montáž do HTPC, má i bluetooth a tam jsou obě technologie fajn.

Tak já u mITX WiFi používám celkem běžně. Ať samohrajka na bázi Atomu + IONu v Akase Enigmě, tak něco podobného na bázi Intelu v Silverstone Sugo. Obojí lze celkem snadno přenášet a na porno skrze SSH je to vynikající.
Co mi vadí, to je absence eSATA.

Já samohrajky na mITX stavím. Zatím jsem se ale nesetkal s userem, který by na stacionárním HTPC provozoval problematické wifi. Asi su divné (a moji useři taky). Předražené prkno "protože má plnou výbavu včetně bezdrátu" je jediná mITX volba pro Ryzen? Tak pak ať jdou do prdele, ač AMD velmi fandím.

To ovšem není problém AMD, ale výrobců desek, kteří zjevně s Ryzenem moc nepočítali. Ta deska není o nic dražší než obdobně vybavená deska pro Intel od stejného výrobce. Šlo by to i levněji bez zbytečných světýlek. U mITX počítám s tím, že vzhledem k nulové rozšířitelnosti (obvyklý PCIe×16 nepočítám) je lépe, když je toho tam co nejvíce už v základu.

proč proboha to wifi?

• To je vzruso co ?
Na vsech MiniITX je Wifi, hlavne z duvodu provedeni a osazeni, tak jako WiFi i AUDIO neni vyjimkou u premiovych, *jestli to tak jde nazvat*, zakladnich desek , aby usetrili mistem.
*Hodne skladam me i sem tam ostatnim na ITX, to Wifi vubec neprekazi spis naopak priteli !! ;-) Navic jdou odsroubovat a vysunout pryc pro integrované dezaktivace v BIOSu, alespon na modelech se kteryma jsem mel tu cest ..

Info ~ 2x Internetova karta [LAN + WIFI] na zakladni desce muze také prinést nejaké moznosti navic a za ty LOVE at to neco umi kurva na nakou pribalenou reklamni nalepku co si mas nalepit na celo, nebo jak ted pribaluji 'NERUSIT', karton co si povesis na nakliku ('tenkrat pribalované jen v ROG a Premium deskach, museli tech 50Euro navic nejak oduvodnit') aby maminka vedela ze synacek hraje jim seru ..

AMD me zklamalo.

RyZen 3 sice proklamuje jako konkurenci Core i3, ovsem to se docela spatne prodava, protoze mu Intel vytvoril konkurenci ve vlastni staji - Pentium HT. Jsem-li teda zajemce o levny pocitac, nevidim jediny duvod to nepostavit na Pentiu G4560 nebo G4600.

Osobne bych teda RyZen 3 radeji prohlasoval za konkurenci Core i5, ovsem je fakt, ze ten vykon je proste slabsi, ale zase je to levnejsi. Takze ja jsem presvedcen, ze to marketnigove oddeleni AMD opet nezvladlo. Takhle budou lide dale vyzadovat Core i5, protoze Core i3 a jeho nahrazku RyZen 3 preci do herniho pocitace nedaji. :-/

APU Bristol Ridge je mi uplnou zahadou, proc by si proboha mel nekdo porizovat neco tak zoufale zastaraleho, kdyz AMD RyZen Mobile je udajne za dverma? Leda ze by AMD melo nejake problemy a RyZen Mobile jen tak nebude, tipoval bych to na nezvladnutou grafickou Vega cast. Jinak neprijemnou konkurenci pro Bristol Ridge jiste bude Intel Core i3 s HD Graphics 630. Tomu mel utect az prave RyZen Mobile, ale kdovi kdy bude.

A myslíte že ty ryzen mobile budou randálový? Aneb vyplatí se počkat na první notebooky osazený tím zázrakem a nebo si nechat zajít chuť a koupit nějaký mobilní kaby lake? Dost váhám a nevím nevím jak se rozhodnout?

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru

loading...