Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Tak Ryzeny R3 jsou tady, paní Müllerová!

Po dlouhém čekání se konečně objevily Ryzeny R3 a konzumní postarší APU Bristol Ridge. Testů zatím moc není, ale zatím to vypadá, že odpověď na Pentia s HT Ryzeny R3 nejsou, ale na i3 už je to jasná konkurence, která ve více vláknech sahá až po nižších verzích i5 od Intelu. jedinou výhodou Intelu je o něco vyšší výkon na jádro a v jejich nižším segmentu CPU i vyšší základní frekvence.
V případě APU jde sice o starší architekturu, ale pro samohrajku už vypadají zajímavě. Tristní je ovšem výběr desek pro AM4, kdy se to od začátku roku moc nevylepšilo. Deska mITX se socketem AM4 je jedna na Uřvaném zeleném skřetovi a ještě od Gigabyte.
Rozhodně pro nízkorozpočtové počítače je tu už možnost volit AMD, pokud jde o vícevláknové aplikace a novější hry.

Zdroj: diit.cz; svethardware.cz; anandtech.com
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
AMD me zklamalo. RyZen 3 sice proklamuje jako konkurenci Core i3, ovsem to se docela spatne prodava…
RedMaX 29.07.2017 20:49
RedMaX
A myslíte že ty ryzen mobile budou randálový? Aneb vyplatí se počkat na první notebooky osazený tím… poslední
Leptinátor 13.08.2017 14:43
Leptinátor

AMD me zklamalo.

RyZen 3 sice proklamuje jako konkurenci Core i3, ovsem to se docela spatne prodava, protoze mu Intel vytvoril konkurenci ve vlastni staji - Pentium HT. Jsem-li teda zajemce o levny pocitac, nevidim jediny duvod to nepostavit na Pentiu G4560 nebo G4600.

Osobne bych teda RyZen 3 radeji prohlasoval za konkurenci Core i5, ovsem je fakt, ze ten vykon je proste slabsi, ale zase je to levnejsi. Takze ja jsem presvedcen, ze to marketnigove oddeleni AMD opet nezvladlo. Takhle budou lide dale vyzadovat Core i5, protoze Core i3 a jeho nahrazku RyZen 3 preci do herniho pocitace nedaji. :-/

APU Bristol Ridge je mi uplnou zahadou, proc by si proboha mel nekdo porizovat neco tak zoufale zastaraleho, kdyz AMD RyZen Mobile je udajne za dverma? Leda ze by AMD melo nejake problemy a RyZen Mobile jen tak nebude, tipoval bych to na nezvladnutou grafickou Vega cast. Jinak neprijemnou konkurenci pro Bristol Ridge jiste bude Intel Core i3 s HD Graphics 630. Tomu mel utect az prave RyZen Mobile, ale kdovi kdy bude.

A myslíte že ty ryzen mobile budou randálový? Aneb vyplatí se počkat na první notebooky osazený tím zázrakem a nebo si nechat zajít chuť a koupit nějaký mobilní kaby lake? Dost váhám a nevím nevím jak se rozhodnout?

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru