Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyberte se mnou (Herni) NTB

Ahoj vsem a predem take dekuji kdo bude mit snahu me nejak konstruktivne poradit.

Chci koupit NTB na hrani her. Muj rozpocet co chci do teto legrace investovat je cca 25-30K. Ted si jiste rikate booooze takovich penez a on chce NTB kdyz muze mit bomba DESKTOP. Ano DESKTOP nechci a hadejte proc :) . Chci abych si zahral i takove hry jako jsou Crysis3 Bat4 apod. Rozumim tem kteri jsou zamereni jen na DESKTOPY tak me tady budou ted vnucovat za ty prachy prave DESKTOP. U NTB je pro me dulezita MOBILITA coz s DESKTOPEM jaksi nedocilim :) .
Zbezne jsem se dival na tzv. HERNI NTB a libi se me tento model od MSI

MSI G(X)70 3CC
MSI AMD A10-5790M 4jadro 2.5GHz a Turbo na 3.5GHz
CPU AMD R9 290X 2GB DDR5
RAM 8GB
rozliseni 1920x1080 Full HD na 17" LCD

k NTB neni problem pripojit i extra monitor (3x)

Je tady ale mensi problem a to prave nevim jak vybrat jestli je lepsi AMD nebo Intel. Intel je vseobecne v radu nekolika tisicu drazsi a neni zrejme tak dobre vyvazeny CENA/Vykon jako jiz zminene AMD
Sestava v Intel ktera by lehce odpovidala AMD je

i7-4200M Haswel 2.5 GHz
nVidia GeForce GTX 765M 2GB DDR5
8GB
FHD 17"

Bohuzel druha jiz zminena je o nekolik tisic drazsi coz by me nevadilo ale v pomeru cena / vykon je AMD alespon co se grafiky tyce daleko vepredu. Samozrejme ze se me libi i nejake modely od ASUS ktere jsou taky dostupne v teto cenove relaci avsak Alienware z hlediska financni narocnosti jsem vyloucil i presto ze jsou na ne jen pozitiva.

Proto ted otazka

Muzete me doporucit ktera sestava by byla lepsi a proc tomu tak je? (Znacka a vse kolem?)

Jeste jednou vsem DEKUJI za radu kdo chteji poradit co poridit.
PS: Odkaz "Herný NTB je mýtus" sem nedavejte NESOUHLASIM s nim protoze je velmi zaujaty ;)

Předmět Autor Datum
Co se tyka konfigurace, tak obe dve dobry. Sel bych, pokud sezenes radeji do Asusu, nebot byva lepe…
RedMaX 23.02.2014 10:08
RedMaX
Dekuji jsem rad ze tento muj vyber nekdo pochopil. Vim ze pro moje hrani bude NTB namahan jak tepeln…
Cedan 23.02.2014 15:33
Cedan
Chladici podlozka je blbost, respektive je to podlozka, taky to pouzivam, ale fakt to nechladi. :-D…
RedMaX 23.02.2014 15:41
RedMaX
Sverim se, mam HP 8710W workstation C2D 2.4GHz T7700 se 4GB RAM grafika nVidia Quadro FX1600M stari…
Cedan 23.02.2014 15:52
Cedan
Ja to chapu, taky jsem driv bral notas na chalupu, desktop vlakem opravdu tahat neslo, ale fakt je,…
RedMaX 23.02.2014 16:02
RedMaX
:D jj presne nastesti vlak neresim. Jsem pracovne mimo domov a na vikend si kupovat domu DESKTOP se…
Cedan 23.02.2014 16:12
Cedan
http://pc.poradna.net/a/view/944245-herny-notebook -je-mytus Můžete klidně oponovat z technického hl…
ms 23.02.2014 10:17
ms
Dekuji za nazor jen ano jak pises ne nesouhlasim s clankem ze " Herny NTB je mytus " mel by jsi ho p…
Cedan 23.02.2014 15:44
Cedan
Jednak jsem jej nepsal, jednak s ním naprosto souhlasím. "Chladící" podložka leda ofukuje plast a ni…
ms 23.02.2014 16:29
ms
Omlouvam se, zamenil jsem si autora, ale i tak ......... :) NESOUHLASIM Tak a ted k dane veci. RADC…
Cedan 23.02.2014 17:00
Cedan
Osobně bych šel asi do GT od MSI. Mají kvalitní chlazení. Např. http://www.alza.cz/msi-gt60-2oc-205x…
neoras 23.02.2014 12:37
neoras
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y510p-black-d508 317.htm
ZD 23.02.2014 15:52
ZD
nj co naplat peknej, ale........... 15,6" je opravdu malo. Min 17"
Cedan 23.02.2014 15:54
Cedan
Ano, to je typicka frkulinska zapekaci "herni" jednotka, vyhoda je urcite i v tom, ze na tom krome h…
RedMaX 23.02.2014 15:55
RedMaX
To bylo dobré, připomenulo mi to jeden díl Ženatého se závazky, kdy Al pořídil klimatizaci a neprozř…
ms 23.02.2014 16:33
ms
no bohuzel i 5kg 17" NTB je porad mobilnejsi nez 20kg DESKTOP ;)
Cedan 23.02.2014 16:41
Cedan
A kde jste přišel na to, že desktopová sestava musí mít 20kg? Pokud se tedy bavíme o samotné skříni?
ms 23.02.2014 16:43
ms
Samozrejme ze jsem zamerne napsal vyssi hodnotu. Precti si prosim cely tento TOPIC jeste jednou ;) m… poslední
Cedan 23.02.2014 17:09
Cedan

Co se tyka konfigurace, tak obe dve dobry. Sel bych, pokud sezenes radeji do Asusu, nebot byva lepe vyreseno chlazeni. Pokud se rozhodnes pro MSI, musis pocitat s tim, ze se ti to bude v parnich letnich dnech prehrivat, ale treba jdes radeji sportovat nez drepet u notasu u her, tak ti to vadit nebude. Stejne tak ti musi byt zrejme, ze namahanim notebooku v rezimu herni zateze zkracujes zivotnost a za dva roky po skonceni zarucni doby muzes taky jit koupit zas novy herni notas. Pokud si s timto srozumen, tak opravdu nema cenu resit Alienware a smele do toho, vybrals dobre.

Dekuji jsem rad ze tento muj vyber nekdo pochopil. Vim ze pro moje hrani bude NTB namahan jak tepelne tak i z hlediska prenaseni, ale se vsim taknejak pocitam tzn. dokoupim si pravdepodobne chladici podlozku. Ono treba to MSI vazi temer 5kg! coz asi svedci ze na te grafarne nejaka ta med bude aby to dokazala uchladit. Vim proc chci NTB a proto me zatim nezajima resit co si za dva roky koupim jako dalsi notes.
Mimochodem soucastky nejsou nejaka darda ktera by se nedala utahnout.

Chladici podlozka je blbost, respektive je to podlozka, taky to pouzivam, ale fakt to nechladi. :-D

Rikam, pokud jsi smirenej s tim, ze to za dva roky vyhodis a koupis novej (muze to vydrzet dyl, nemusi ...) a zaroven si nechces koupit poradnej herni notas typu Alienware, tak jako nahrazka Asus nebo MSI, vsechno ostatni je jen horsi.

Sverim se, mam HP 8710W workstation C2D 2.4GHz T7700 se 4GB RAM grafika nVidia Quadro FX1600M stari NTB je 5let. Neni to herni NTB ale hry ne nem hraji sice na slow detaily ale jede. Pravidelne cistim, FPS je sice fakt ze jak se NTB vyspi 20-60fps, ale jsem na nem 8hod denne! Vetrak vali a chladi ale uz citim ze tento stroj uz ma to nejlepsi za sebou protoze vyvoj her jde porad a porad dopredu. NTB chci protoze jej prenasim a nebudu se tahat s krabici jako krava a propojovat 150 kabelu.

Ja to chapu, taky jsem driv bral notas na chalupu, desktop vlakem opravdu tahat neslo, ale fakt je, ze v lete se tak po hodince hrani dostala teplota na neunosnou mez a zacalo to ctvereckovat, chladici podlozka fakt nepomohla, jednalo se o tehdejsi stredni tridu od MSI.
Od te doby slo ale MSI nahoru, nicmene proste s tim, ze to v lete moc nepujde a ze tomu davas poradne zabrat musis pocitat. (Proc myslis, ze se ten Alienware prodava i kdyz je drazsi, protoze maji chlazeni nejlepe vyreseno!)

:D jj presne nastesti vlak neresim. Jsem pracovne mimo domov a na vikend si kupovat domu DESKTOP se me nevyplati tak si radeji priplatim a poridim NTB na kterem se daji hrat i lepsi hry. Pochopitelne pocitam se vsemi nevyhodami NTB ktere jsou proste dane (teplota) slabsi vykon oproti DESKTOPu.
Alienware ma muj kamarad 18" ale nedokazu si predstavit dat za NTB 60K+ to je uz i pro me HARDCORE.

Dekuji za nazor jen ano jak pises ne nesouhlasim s clankem ze " Herny NTB je mytus " mel by jsi ho predelat ;). Precetl jsem a shledal jsem tento clanek velmi zaujaty proti NTB.
Melo by se spise napsat ze za 15K moc muziky neudelate ale daji se zahrat hry na nizsi detaily.
MSI ktere budu mozna kupovat sice bude asi pect ale s opatrenimi ktere udelam (koupim chl.podlozku) si myslim ze tak zhave to nebude. BAT4 nebo Crysis3 si na nem urcite ne tak plnohodnotne zahraji, ale i tak si troufnu tvrdit ze ve vysokem rozliseni to pujde taky. Prece jenom srovnej i jake byly TV pred 25lety a jake jsou nyni? Predpokladam ze vlastnis doma nejakou TESLU z roku 1982 oproti nejnovejsi LED 3D TV od LG nebo Samsungu. Taky si nedokazali lidi predstavit jak by se takova televize dala uchladit a ejhle ono to jde.
Nicmene abych se vratil k tematu nerozumel jsem te druhe vete ale to je asi fuk. Takze taky diky za radu

Jednak jsem jej nepsal, jednak s ním naprosto souhlasím.
"Chladící" podložka leda ofukuje plast a nic nemůže chladit! Její druhá funkce, tedy uchovat přístupné chladicí otvory, to zvládne i kuchyňské prkno za mnohem méně kaček.
Vaše představy o technologiích jsou úsměvné a veskrze frikulínské a plynou z naprosté znalosti nejen z technické oblasti, ale aspoň základů fyziky ze ZDŠ. Proto jste obsah článku vůbec nepochopil, ale přistupujete k tomu tak nádherně jako svazák šmrncnutý s hitlerjugend, tj. z "ideologického" hlediska.
PS: TVP Teslu z Oravy jsem také měl, LCD opravdu nemám, na televizi chci mít také uvěřitelný obraz - prasečinky vypadají lépe, lákavěji a vesele, proto PDP.

Omlouvam se, zamenil jsem si autora, ale i tak ......... :) NESOUHLASIM
Tak a ted k dane veci.

RADCE jak je pod tvim AVATREM nebo NICKEM by se mel honosit clovek NEZAUJATY a mel by umet odborne poradit. Zatim jsem tady radu dostal jen od kolegy ktery odepsal jako prvni a od kolegy jako posledni (ktery me dokonce i poslal odkazy na NTB-ky) fajn je mile takove lidi tady potkat narozdil od lidi kteri tady melou nesmysli a jsou zaujati protoze nedokazou pochopit co vlastne dany clovek od dane veci ocekava.
Pouzivam NTB-ky jiz asi 6 let a NIKDY jsem chladici podlozku nepotreboval. Mam svete div se NTB polozeny na podlozce pro hrnce s IKEY za 90Kc a jsem nadmiru spokojen NTB jede sice je to uz stara 5-ti leta plecka ale hru kterou si chci zahrat si jete zahraju ne sice na ULTRA ale na LOW detaily.

PS: Asi jsi opravdu starsiho data ze nevis ze na INTERNETU se nevyka a se slusnosti to nema co docineni ;) takze me muzes klidne tykat ;) 20 me bylo uz hoooodne davno :)
Navic nazyvat me svazakem smrcnutym Hitlerjugend je uz jenom uvaha zoufalce :D Kamarade dej se dohromady pac me nezajima jestli je NTB herni nebo ne ja mam svoji predstavu a tu ted prave doladuji pokud jsi tohle to nepochopil je me te lito :D

Ano, to je typicka frkulinska zapekaci "herni" jednotka, vyhoda je urcite i v tom, ze na tom krome her osmahnes i vajicka. zadrhel muze nastat s lenovackyma ovladacema na levacku, diky kterym ani ten notas poradne nerozpeces.

Samozrejme ze jsem zamerne napsal vyssi hodnotu. Precti si prosim cely tento TOPIC jeste jednou ;) mozna ti to pomuze.

V pondeli rano odjizdim z domu balim PC SESTAVU abych ji mohl jinde zase ROZBALIT (ano v ten samy den) nez ji poskladam a prepletu se kabely abych ji zase ve ctvrtek vecer balil a prevezl zpet domu kde ji zase musim v patek odpoledne poskladat abych si zahral v nedeli nasleduje ten samy cyklus.

Takze pokud ani toto nepochopis tak skoc do zdi, protoze pak mozna pochopis proc CHCE ! nekdo NTB aby si na nem i zahral. Nejaky MYTUS HERNIHO NTB je me vylozene u zadele ;) protoze pro me je herni NTB i ten na kterem si zahraji jenom SOLITAIRE !

Dekuji tedy za tve nicvypovidajici prispevky :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru