Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obsah nesystémového disku po aktualizácii,ako by tam vybuchla delová guľa.

Takže môj najnovší problém je že včera sa asi o 18:00 stiahla nejaká aktualizácia. Nekontroloval som to iba systém nainštaloval a vyžiadal si reštart. Reštartoval som teda systém ale keď som sa vrátil zistil som že aktualizácia narobila dosť veľké škody. Obsah nesystémového disku vyzerá akoby tam vybuchla delová guľa. A ešte pred aktualizáciou bolo všetko prehľadne zoradené. Totiž súborý sú rozhádzané ako ešte nikdy. Systém alebo aktualizácia naviac vytvorila súbory a od tých súborov súbory. Respektíve od nových súborov staršie verzie a od staších ešte staršie. Trebarz od poviedky Prebodnuté srdce od novšej šestnásť stranovej staršiu desať stranovú atď... A od tých verzii ešte počiatočnú verziu jednostranovú. Takže z jedného súboru mi to vytvorilo skoro osemnásť ďalších súborov. A celkovo obsahy zložiek videa,obrázky,dokumenty,články,knihy. Všetko je rozhádzané chaoticky po celom disku v rôzných zložkách. A pôvodné zložky kde boli dokumnety pôvodne nemôžem nikde nájsť. Viete mi pomôcť čo robiť? Zatiaľ nič nebudem z diskom robiť?

Předmět Autor Datum
Třeba tam zase vlezl hacker. Proč se toho počítače nezbavíš a nenajdeš si jiného koníčka? Řešit každ…
karel 25.09.2012 15:53
karel
To je problém že moje koníčky sú písanie,tvorba www,blogerstvo či tvorba komiksov.
TomasD 25.09.2012 16:11
TomasD
Takže ty psané komiksy dáváš sem, jasný.
karel 25.09.2012 16:13
karel
Nie písané komiksy sú vo formáte JPG a BMP a dávam ich jedine na svoje web magické premeny. Tu žiaľ…
TomasD 25.09.2012 16:32
TomasD
bmp formát nepatří nikdy nikam. nekomprimovaná bitmapa je absolutní zlo, horší než printscreen, za t…
lední brtník 25.09.2012 17:00
lední brtník
aktualizacia urcite ziaden bordel neurobila, bud si to mal predtym zavirene alebo mas problemy s tym…
MM.. 25.09.2012 17:13
MM..
Co sa stane ked sa na ten disk pozres niecim normalnym, napr. totalcommander, a nie zabugovanym tent…
MM.. 25.09.2012 17:15
MM..
BTW. tolko problemov co mas ty neni normalne ani nahodou, takze bud si to tam sposobujes sam nejakym… poslední
MM.. 25.09.2012 17:17
MM..

Nie písané komiksy sú vo formáte JPG a BMP a dávam ich jedine na svoje web magické premeny. Tu žiaľ píšem iba svoje problémy ohľadom pc a notebooku. Akurat včera som vyriešil problém z prehrievaním notebooku,kúpil som novú podložku. Tá razantne znížila teplotu ale žiaľ iba hardisku na 36. Teraz už len vyriešiť čo spôsobilo ten brajgel na disku D.

bmp formát nepatří nikdy nikam. nekomprimovaná bitmapa je absolutní zlo, horší než printscreen, za to se ve středověku popravovalo.
používej gif (256 barev), nebo png.

na disk nesahej, jeho obnovu nech na někom, komu se tvé příhody nedějí. (zapomeň rovnou na své známé s humanitním vzděláním)
na obnovu dat existují různé softy, ale ty jsi svému systému nebezpečný: píšeš povídky, ale přehřívá se ti disk, proto na nic nesahej.
pokud si ceníš svých dat nebo tě psaní na pc dokonce živí, běž si koupit externí disk na zálohy. ideální je síťový disk, který nebudeš tahat sebou a který nepoškodíš.

aktualizacia urcite ziaden bordel neurobila, bud si to mal predtym zavirene alebo mas problemy s tym diskom celkovo, alebo s niecim v HW. Moze byt s cimkolvek (od RAM cez dosku az po kable).

Co povie prikaz chkdsk pismenodisku: ? (pustat ho len bez parametra /f nech to nic nemeni!)

BTW. tolko problemov co mas ty neni normalne ani nahodou, takze bud si to tam sposobujes sam nejakymi tunicmi alebo virmi alebo poskodenou/warezovou instalackou Win alebo janeviem co s tym Windowsom robis, alebo mas dost zasadne HW problemy a nema vyznam neustale riesit len nasledky.
A dolezite data z D: mas mat zalohovane na ext.disku + idealne aj na DVD-RW apod, tam urcite ziaden bordel neni. Takze format a obnovit zo zalohy. Zalohu nemas? Tak neplac je to len tvoja chyba

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru