Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Jak si pustit titulky na Youtube a případně jejich překlad

Ačkoli tento dotaz se článkem vůbec nesouvisí (článek je o Youtube a ne o televizi), zodpovím ho, jelikož sem odkazuji hodně osob s postižením sluchu.
Titulky na Nova, Prima, Barrandov zrušeny nejsou. Pouze na Barrandově přestali přede dvěma lety titulkovat nové pořady a zákonem stanovených 15 % plní tak, že v noci reprízují dříve otitulkované seriály.
Vláda žádný nový zákon neschválila. Naopak, už několik let usilujeme o novelu zákona, ve které jsou ošetřeny praktiky komerčnícjh televizí a vyhýbání se titulkování.
V ČR je také titulkováno téměř vše (na veřejnoprávní televizi).

Je mi divne ze nikdo neprotestuje proti tomu.
Barrandov uz nema skoro zadne titulky. Nova, Prima jen obcas : 1film odpoledne a 1 vecer jeste titilkuji. Pritom by meli mit povinnost titulkovat pri udelovani licence k vysilani.

Ta povinnost je. U veřejnoprávní televize 70 % (ale titulkují víc) a u komerčních 15 %. Ty se ale snaží zákon všelijak obcházet. Například nejsou titulky na Prima ZOOM a Prima to vysvětluje tak, že mají na jiném kanále víc, než 15 % a tím plní i za ZOOM. V zákoně totiž chybí (kromě jiného), že "15 % na všech svých kanálech" a usilujeme v novele o to, aby se procento každý rok navyšovalo o 5 %. Zákon totiž vznikl, když měly komerční televize pouze jeden kanál.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články