Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Alza vs Heuréka

Myslim, ze to bylo tak, ze Alza (vedeni) se rozhodlo opustit Heureku a az potom zacalo jejich marketingove oddeleni hledat duvody proc, nebo-li jak to podat verejnosti nejlepe tak, aby to Heurece uskodilo.

Nicmene to nic nemeni na tom, ze Heureka absolutne neplni svou funkci, jako srovnavac zbozi a firem je k nicemu, recenze jsou casto nepravdive, hodnoceni se snad ani neda komentovat, takze pokud by se nahodou Alze podarilo zabit Heureku at uz pro to ma jakekoli duvody, bude to jen dobre.

Daval jsem to tu uz do zpravicky a meli jsme tam uz k tomu diskuzi, takze k tomu co tu pise neoras:

Jiste diskuze nekdy muze pomoct, ale casto je prazdna a obchod ma kladne hodnoceni az treba ma jeden zaporny koment, nakoupite a zjistite, ze vy jste druhy co reklamoval nebo byl problem s dodavkou, takze uz ma druhy spatny koment, ale co je to nakupujicimu platne.

Dalsi vec, jak do diskuze, tak do hodnoceni muze psat konkurence, ktera muze i solidnimu obchodu nadelat dost starosti, Heureka tohle neresi.

Jak do diskuze tak do hodnoceni obcas pisou uplny debilove, kteri dejme tomu utopi mobil, drze to jdou reklamovat a po zamitnuti jeste napisou negativni diskuzni prispevek, cemu teda ma uzivatel verit? V podstate se Heurece verit neda.

Tezi o vysoke neduveryhodnosti Heureky podporuje i jejich system "overeno zakazniky". Podivejme se napriklad na ve zpravicce zminovany obchod.

Momentalni situace:
94% zakazniku doporucuje obchod, ma 4 a 3/4 hvezdicky.

Obchod mobilTEL.cz získal díky spokojenosti ověřených zákazníků prestižní certifikát Ověřeno zákazníky.
Recenzi na tento obchod mohou psát pouze ověření zákazníci - tím máte jistotu pravdivosti recenzí.
Hodnocení lze učinit vyplněním dotazníku spokojenosti, který zákazníkům přijde po nákupu.
No a pak se podivejte do diskuze k obchodu na Heurece, jak jim tam nadavaj. Jak je teda mozny, ze ten obchod ma stale certifikat overeno zakazniky?

Nejhorsi je, ze pokud by nebyl clanek na cdr.cz, da se te diskuzi verit, ze to tam nenapsala konkurence, ktera je v tomhle odvetvi opravdu velika a casto extremne drsna? Neda.
Kdyby mi to nenapsali na cdr, kteri jsou pro me duveryhodny, tak bych tomu neveril.

Proste jestli neco, tak se nicemu co je na Heurece neda verit. Zkuseny uzivatel hleda informace pres Google, nezkuseny uzivatel casto naleti i s Heurekou. Pritom zpocatku byla Heureka super, jenze to jeste nebyla tak velka a nebyla pro podnikatele i podnikavce dulezita. Dneska je to jenom stroj na penize, ktery pridanou hodnotu davno ztratil a pokud je propojena s Mallem nebo CZC, tak mi antimonopolni urad muze vykladat, jak ohlida, aby neposilala data spriznenym firmam, tomu budu tak verit.

Takze mozna ano, marketingove oddeleni Alzy mozna nedokazalo situaci dobre podat, ale zaver je spravny, proc davat Heurece vydelat, kdyz jedinna vyhlidka do budoucnosti je ta, ze odevzdavate zadarmo data firme, ktera na nich vydela a jeste vas (drobneho obchodnika) casem jejich partnerska firma prevalcuje.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články