Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Synology DS218j - ideálny "server" pre domácnosť?

Nemam, ja prave nie som velmi fanda tychto znackovych krabiciek. Ja mam skoro vsade NASka na klasicky PC, pouzival som v minulosti hlavne HP Micro servre, u vacsich zakaznikov normalne rackove servre prerobene na NAS. Momentalne budem nasadzovat u jedneho zakaznika nejake vacsie pole od dellu alebo Fujistu, ale tam je cena okolo 60k eur, takze to uz sme niekde inde;o). No...instalaciu spravia hosi od Dellu, respektive Fujitsu, ja to budem len spravovat;o).
Moj nazor na tie lacnejsie znackove NASka je rozpolteny...ak uz nieco lacne siel by som do toho Zyxelu (NSA326), ktory je vykonovo na tom cca ako DS218j, ale cenovo o polovicu nizsie. Ak uz chces nieco drahsie tak tu mame predsa klasicku PC platformu, kde mozem mat NASko na 10Gb kartach s OS aky si zvolim (ja pouzivam bud linuxovu sambu alebo FreeNAS) za cenu sica krasneho, ale vykonovo nizsieho QNAPu alebo Synology. Ja neopotrebujem tie ich serepeticky, mne ide pri NASe o surovy vykon. Teraz prace ukecavam zakaznika na rychle NASko z klasickeho Dell rackoveho servera a so SSD na 10Gb...zatial odolava, ale snad to vyjde;o).
Co som vo videu zabudol spomenut je napriklad podpora kamerovych systemov, ktore ma QNAP, ci Synology uz u tychto entry modelov, co moze tiez niekde na dome potesit, ale zase musia to byt kamery, ktore podporuje vendor a ked uz mam zase moznost instalovat irtualnu masinu siel by som do do riesenia co dodava vendor kamier....atd.
Je to na dlhe polemizovanie, mne pride QNAP a Synology vhodny pre ludi ala USA (Iphone), cize zapojim, nastavi sa to skoro samo a funguje a viac neriesim. Ale samozrejme za taketo riesenie sa plati.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články