Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Je HDD prežitok? Ako vplýva SSD na nábeh OS?

SSD na OS+programy, OK. Ale HDD pořád vedou pro případ ukládání dat a lokálních záloh v PC. Tím nemyslím příklad, kdy "data" pro někoho znamená životopis, dva dopisy, pár tabulek v Excelu a několik stažených empétrojek.

Já mám kromě SSD (W10/Pro + pracovní programy) 256GB na pevných discích dalších 6 TB. Kdybych tohle chtěl nahradit SSD, musel bych pořádně hrábnout do peněženky. Na HDD instaluji i hry (opravdu hodně her!); zda se spustí za 5 vteřin nebo 15 vteřin, je mi úplně jedno. Na vlastní hraní už SSD/HDD vliv nemá (respektive u těch stovek a stovek her nepozoruji nějaké zdržování kvůli disku).

Na SSD nemám ani dokumenty. V otevření dokumentu (word, excel, obrázek, pdf atd.) z SSD nebo HDD nepozoruji rozdíl, zlomek vteřiny pro mě opravdu nehraje roli. Samozřejmě, že aplikace jsou nainstalovány na SSD a PC není žádná šunka.

-------
Pořád mám z SSD obavu kvůli malému počtu přepisů a následnému náhlému kolapsu bez možnosti záchrany dat. Proto třeba v prohlížeči (FF) mám zakázáno ukládání session (nepotřebuji to), viz https://www.root.cz/clanky/firefox-pozira-vase-ssd-zapisuje-desitky-gb-denne/

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články