Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Oni se nevyráběj real 100Hz Tv že to je zbytečný jo ? Dobrej vtip,Tn vs IPS / VA nekomentuju teď sem…
sambilionk 18.05.2019 10:08
sambilionk
Neviem, ci som sa nevyjadril dostatocne jasne, ale pri Tv som spomenul, ze tak ako je standard 60Hz…
fleg 18.05.2019 10:30
fleg
Bude tam moznost slepeho testu Natoceny kamerou ktera ma 30FPS co ? ;-) (Monitory se testuji trochu…
XoXoChanel 18.05.2019 10:41
XoXoChanel
Trosku si prezradil jednu z point videa, ale co uz. Nebudem tu uz viacej kecat radsej nech zbytocne…
fleg 18.05.2019 10:49
fleg
Dobre. V testoch ste proste merali veci, ktore ludske oko nemoze zachytit. Ano, v nekterych pripad…
XoXoChanel 18.05.2019 10:50
XoXoChanel
Spolahlivejsie v com? Ak porovnas hifi sustavu a nejakym lowendom zistis, ze ma vyssie rozsahy a pur…
fleg 18.05.2019 10:56
fleg
Pravověrný hifista se slepého testu bojí jako čert kříže a nikdy by se ho neúčastnil. Neslyší víc, j…
karel 18.05.2019 15:55
karel
Schopnost slyšet výšky klesá s věkem, po třicítce se to už jen zhoršuje. Hmm moje babička (už mrtvá… poslední
jezekhifi 25.05.2019 10:07
jezekhifi

Oni se nevyráběj real 100Hz Tv že to je zbytečný jo ? Dobrej vtip,Tn vs IPS / VA nekomentuju teď sem dělal komp a na jednomTn shitu Acer za tři litry a tohle jestli nepozná někdo ve slepým testu tak je opravdu slepej a nepozná nic.(Tn může bejt trochu srovnatelnej ale určitě ne ty levný šlupky) ....:-D

Neviem, ci som sa nevyjadril dostatocne jasne, ale pri Tv som spomenul, ze tak ako je standard 60Hz pri monitoroch je 100Hz pri TV, drahsie panely maju vacsinou 200Hz, obcas sa este moze najst niekto so 400Hz, ale uz davno nie je ta doba, ked to svietilo ako hlavny udaj pri popisku vyrobku. Dokonca to dnes vyrobca castokrat taji, rovnako ako typ panelu, ktory sa tiez bezne neuvadza.
Dovod je jednoduchy, zakaznici na to seru a viac Hz nerobi z Tv vacsi Adidas.
Schvalne si pockaj na dalsie video, mam tam 5ks monitorov, ze ci spoznas rozdiel medzi TN a IPS z obrazku alebo videa. Bude tam moznost slepeho testu.

Bude tam moznost slepeho testu

Natoceny kamerou ktera ma 30FPS co ? ;-) (Monitory se testuji trochu jinak).
* Jelikoz si psal, ze "pozorovaci uhle jsou nejvetsi debilovina ktera existuje", nebudu to radeji ani uvadet, ze se zacina testem vertikal + horizontal uhel pohledu, slivani barev etc. Obraz v kine 29 frames/s a 3D scena ve hre, je taky neco jiného.
(monitoru jsem otestoval dobrych 35-40 za poslednich 6 let, najdi si odkaz na nase stranky kdyz jsem byl pod prezdivkou CoCoChanel, pouzivali jsme i sondu, merili rychlost prechodu sedeho pixelu na sedu, odezva, ghosting, FreeSync etc, alespon minimum bych zaradil i https://www.testufo.com/..Navic hodne her je limitovanych na nejaky 16ms, delat test na techto hrach postrada smysl.)
PS : Pisu tu jen tak, vyjadrovat se se k tomu puvodne vubec nechtel, je to od poradny k poradne, kazdy tvrdi svoje, je to zbytecné.

Trosku si prezradil jednu z point videa, ale co uz. Nebudem tu uz viacej kecat radsej nech zbytocne neodhalim vsetko z dalsieho videa;o).
K vasim testom...to je vsetko fajn, ale je to len toeria. rozdiel medzi 10 a 20ms nemoze ludske oko zachytit, takze udaj, ci ma monitore pri prechode zo sedej do sedej 10 alebo 20ms je mi u prdele. To, ze sa niektori dozaduju 1ms je jasne, ale myslim si o tom svoje.
V testoch ste proste merali veci, ktore ludske oko nemoze zachytit.

Dobre.

V testoch ste proste merali veci, ktore ludske oko nemoze zachytit.

Ano, v nekterych pripadech tomu tak je. Kazdy ma jiny zrak a vidi jinak, proto tyto testy které jsou spolehlivejsi jako oko. V nekterych pripadech to jinak zmerit ani nejde.
Tech 1ms je nekdy jen ojeb na papire a jde jen o SW. Jde o funkci, ktera vlozi jeden cerny obrazek mezi kazdy treti.

Spolahlivejsie v com? Ak porovnas hifi sustavu a nejakym lowendom zistis, ze ma vyssie rozsahy a pure hifista ti povie nieco o hlbkach, podani tonov, vernosti produkcie a pod.
Bezny clovek si pri slepom teste vypocuje nahravku a povie, ze to hralo rovnako. Pretoze bezny clovek je hluchy, rovnako ako je slepy.
A inak odrb je vela veci...napri 800Hz panel pri 50-60Hz vstupe, alebo 240fps pri 60Hz monitore...toto vsetko su marketingove odrby, ktore prinasaju "kvalitu".

Zpět na články Přidat komentář k článku Nahoru