Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mne islo v teste aj o to dokazat, ze TN nie je zdaleka taky grc ako sa to casto ukazuje na videach a…
fleg 27.05.2019 16:18
fleg
To ale není masírování hlav,IPS/MVA má lepší vlastnosti za rozumnou cenu i 8bit panely,dneska se už…
sambilionk 27.05.2019 16:37
sambilionk
Sorry uz som sa naucil overovat si tvoje tvrdenia, ktore vyzeraju doveryhodne, ale opat raz kecas. S…
fleg 27.05.2019 19:29
fleg
Ok tak mě postni odkaz na výrobu kde se dle tebe vyrábí TN panely LG / Samsung ,si neplěť pojmy pane…
sambilionk 27.05.2019 21:10
sambilionk
LG ma své panely (jiz od LG.Philips ) nevim jak to bylo nebo dopadlo kdyz Philips (nekdy v 2008) pro…
XoXoChanel 27.05.2019 21:57
XoXoChanel
No jasný LG má svoje OLED ,nevím jak to funguje u monitorů,ale u Tv v dražších Tv byli panely Samsun…
sambilionk 27.05.2019 22:05
sambilionk
a v těch levných nějaký noname a obraz podle toho taky tak vypadal značka neznačka a od těhle 3 to b…
XoXoChanel 27.05.2019 22:08
XoXoChanel
No vím že třeba Sharp ty top Tv s jejich VA 100hz panelama sypal v JPN to bylo i na krabicích,ty lev… poslední
sambilionk 27.05.2019 22:16
sambilionk

Mne islo v teste aj o to dokazat, ze TN nie je zdaleka taky grc ako sa to casto ukazuje na videach a tvrdi v diskusiach. Monitory boli vybrane nahodne, pravdupovediac ja som povodne myslel, ze testujem 2-3 TN a zvysok IPS a az na zaver, ked som sa pozrel na typove oznacenia som s udivom docital, ze TN bol vlastne len ten jeden.
V kazdom pripade ako som spomenul vo videu vyzera to tak, ze vyrobcovia vsadili na IPS a dnes nie je problem zohnat pod 100 eur IPSovy monitor, vlastne za par mesiacov mozno bude problem zohnat TNkovy monitor vobec. Ono to vyzera, ze to masirovanie hlav o tom, ze TN je ble zabralo a vyrobcovia hromadne prechadzaju na IPS.
VA panely sa vyskytuju skor len pre grafikov, urcite to nie je a nebude mainstream.

To ale není masírování hlav,IPS/MVA má lepší vlastnosti za rozumnou cenu i 8bit panely,dneska se už nakupuje přes internet kde obraz neporovnáš v reálu protože co je nacpaný v obchodech za nic nestojí.Tj realita že za stejnou cenu koupíš IPS/ VA kde na hnusnej obraz asi moc nenarazíš (Panely Samsung,LG,AU Optronics),ale u Tn ty píšeš Ok já tu mám novej kterej má horší úhly něco jak ten ntb,kde 11 let starej Tn je na tom líp i když taky žádná hitparáda,takže otázka co se cpe do těch Tn vůbec za panely a na jakej narazíš.(sem se po tom nepídil ale hlavní výrobci Samsung / LG výrobu Tn zařízli už dávno takže co v těch levnejch Tn monitorech je to je taky otázka a jestli více dodavatelů tak zase na co kápneš při koupi...)

Tady je ca 2.20 ten co tu mám,,co sem koukal na recenze tak si ho i někdo chválí to raději nekomentuju jejich zrak.:-)

Sorry uz som sa naucil overovat si tvoje tvrdenia, ktore vyzeraju doveryhodne, ale opat raz kecas.
Samsung a LG samozrejme TN este stale predavaju. Pozrel som si filter v skladoch a napri pri 24"su tam este vsetci vyrobcovia. Ze sa vyroba TN utlmuje je asi fakt, ale kecy o zariznuti vyroby su zase raz prehnane. Paradoxne Samsung a LG napriklad ponukaju TN v danej kategorii ako svoje premiove produkty s QLED podsvietenim. Proste marketing.
Na Acer ti bohuzial nemozem povedat nic, ja som sa s touto znackou rozisiel pred cca 15 rokmi a odvtedy mi Acer presiel rukami len vynimocne pri servise.

Ok tak mě postni odkaz na výrobu kde se dle tebe vyrábí TN panely LG / Samsung ,si neplěť pojmy panel a monitor (kde může bejt panel od kohokoliv kde ho koupí za levno což je takhle x let,že je to Smsung monitor neznamená automaticky že tam je i panel od nich kor v levnějším sortimentu ...)

Nevím jak LG může prodávat QLED když to je patent Samsungu a je to vlepšená verze VA panelů ,prémiové verze.

LG ma své panely (jiz od LG.Philips ) nevim jak to bylo nebo dopadlo kdyz Philips (nekdy v 2008) prodal nejaké casti akcii viz Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/LG_Display, proto u displeju LG, muze snajit Manufactured by: LG/Philips (vyrobce LG.Philips) jako treba zde :
http://www.displaysscreen.com/lg-c-82_85.html
* Vyrabi i ]OLED, coz samozrejme nema nic spolecného s QLED.
- Tim nerikam ze vsechny panely at v TV nebo monitorech jsou vylozene vyrobeny primo LG Electronics. ;-)

No jasný LG má svoje OLED ,nevím jak to funguje u monitorů,ale u Tv v dražších Tv byli panely Samsung,LG,Sharp a v těch levných nějaký noname a obraz podle toho taky tak vypadal značka neznačka a od těhle 3 to brali a berou dodnes všichni + se asi najde už dneska i nějaká Čína co se jim vyrovná Hisense třeba.(tam sice nevím co je za panel už to nesleduju moc ,ale obraz vs cena trumfne i Samsung v lepších modelech.)

a v těch levných nějaký noname a obraz podle toho taky tak vypadal značka neznačka a od těhle 3 to brali a berou dodnes všichni + se asi najde už dneska i nějaká Čína co se jim vyrovná Hisense třeba.

.
- To nevim, tak se v tech vyrobcich (a jejich marketingu) nevyznam. Ale veril bych tomu, nebo by me to alespon neprekvapilo kdyby to byla pravda.

No vím že třeba Sharp ty top Tv s jejich VA 100hz panelama sypal v JPN to bylo i na krabicích,ty levný všechno v Turecku a nic moc.Philips pak v bleděmodrém ty lepší TV panely od Samsungu,LG,Sharpu a v levnejch nějaká levná Čína.(i když dneska to je jenom Čína vs Korea a kvalita stejná když skoupili všechny JPN značky Číńani .:-)

Zpět na články Přidat komentář k článku Nahoru