Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem 60Hz vs 144Hz v slepom teste

Ziadne video so 60fps s moznostou prepnutia som stale nenasiel, v "slepom" teste som uhadol vsetky 2, druhy test je zobrazeny v nahlade aj s vysledkom, takze je tazke ho neuhadnut, to tretie nebol test, pretoze 25/30 fps nam vytvara dojem pohybu, staticky obrazok vlozeny do ciernych framov mozeme podla mna vidiet az niekde na urovni 100 fps, to je samozrejme ako keby sme porovnavali hrusky s jablkami.
Som ochotny priznat, ze nielen ludia so super ocami, ale aj vacsia skupina (tazko povedat kolko %) vidi rozdiel ak mu bezia dve videa vedla seba, kazdem v inom fps. Ale slepy test nie je o tomto. Slepy test je o tom, ze ti pustim video a ty mas urcit v akom bolo rozliseni.
Pre spravnost by sa mali pustat rozne videa, napr ten druhy test umyselne nahrava 60fps, pretoze v krajnych polohach je tam jasny bluring, kontrastne farby, prudka zmena smeru...take trosku nahrate nech je to jasne vidiet. Aj tak to polka ludi neuvidi;o).
To druhe video som videl uz davnajsie, tam to take jasne nie je na tych hrach, navyse tam vidis, ktore je ktore.
Skoda, ze nikto nerobil vyskum na tuto temu tak ako som to spravil ja, ale so vzorkou stoviek ludi, fakt by ma zaujimali tie vysledky.
Treba si uvedomit, ze 25/30 fps je krajna poloha, pri ktorej vidime plynuly pohyb, neznamena to, ze 31, 32, 33...nam neprida kusok na plynulosti zvlast ak mame citlive oci a nas mozog to stiha spracovavat. Ale, ked niekto onanuje na 100fps, dnes uz dokonca 240 ako som prednedavnom cital tu na poradni...to uz mu nezeriem, pretoze nase nervove zakoncenia prenasaju vzruchy len istou rychlostou a nie je to zrovna rychlost svetla. Takisto nas mozog spracovava data urcitou rychlostou.
Keby nas mozog vedel spracovat 240fps tak si teoreticky mozeme prehrat kazdu situaciu, ktoru uvidime spomalene nie;o)?

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články