Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem 1 deň v živote itečkára - Pondelok

Vela ludi si predstavuje iteckara ako neduziveho chalana s okuliarmi, ktory sedi cely den za PC. IT obsahuje siroku paletu cinnosti a je uplne bezne, ze specialista z jednej oblasti nema ani sajnu o druhej, cize napriklad spickovy programator vam asi nezlozi spickove hracske pc lebo sa nerozumie hw. Ja mam pomerne siroke portfolio posobnosti, takze casto vacsina mojej prace je fyzicka a tym beznym pracam za pc sa venujem skor po prichode domov.

Prace za pc ako su instalacie a konfiguracie sieti, ci pc vo videach zamerne neuvadzam, pretoze ich zobrazenie povazujem za nudne.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Video OK, jen by se mi asi líbilo více, kdyby tam byl nějaký souhrn toho, co jsi za den udělal (příp…
Kurt 11.01.2021 15:17
Kurt
Pockaj na utorok, mozno sa ti bude pacit viac;o).
fleg 11.01.2021 16:47
fleg
Veď čakám. :-)
Kurt 11.01.2021 17:37
Kurt
Co utery, to este celkom slo, ale pockaj na stredu... Počkej ještě do pátku, ten to určitě zakorunu… nový
HPET 13.01.2021 11:48
HPET
No Laguna uz skoncila v srote pred par rokmi...toto je Megane:-). Ale s tym hniezdom si sa celkom tr… nový
fleg 14.01.2021 10:02
fleg
Pavouky a když mi něco bzučí nebo se chce dostat do ucha tak křičím jak žena. Když jsem dělal stažis… nový
HPET 14.01.2021 12:38
HPET
U nas su velmi vyzivne gule na vodu. Asi to poznas, mavali to JRD, vodojem asi 20-30m, na vrchu gula… nový
fleg 14.01.2021 12:49
fleg
Hadici na kabely se v Čechách říká chránička. ;-) Jo a přátelská rada: kup si větší auto nebo alesp…
host 12.01.2021 07:17
host
Co utery, to este celkom slo, ale pockaj na stredu...v stredu sa stali zaujimave veci a v ten den by… nový
fleg 12.01.2021 08:59
fleg
Odnesl jsem si z toho jeden dojem: tvoje ruce vypadají mladší než ty. Už ti to někdo řekl? nový
Pavel 12.01.2021 18:47
Pavel
Nie. poslední
fleg 14.01.2021 12:51
fleg

Co utery, to este celkom slo, ale pockaj na stredu...

Počkej ještě do pátku, ten to určitě zakorunuje tipuji že zjistil, že se mu v podvozku Laguny asi už přes rok dělá hnízdo sršně asijského.
Nebo útok poklovaním párem Aquila heliaca když jim setřepával hnízdo z antény.

No Laguna uz skoncila v srote pred par rokmi...toto je Megane:-).
Ale s tym hniezdom si sa celkom trafil...ja robim do krabic otvor zospodu kvoli kablom a pripadne ak by to krabice tiekla voda, aby mala odkial vytekat.
Tento sposob ma urcite nevyhody a tymi su hmyz...do krabice sa rad stahuju pavuci (co by az tak nevadilo), ale este radsej osy, ktore si tam postavia hniezda a to (v lete) vadi.
Po otvoreni krabice sa vacsinou odtial vyroja a agresivne dobiedzaju.
Na plochej streche s nimi este viem efektivne bojovat (vyzleciem tricko a po par minutach je vacisna mrtva), ale na takom stoziari je to uz skoro neriesitelny problem a musi sa pouzit chemia.
Srsne by cez tie otvory asi nepresli a nastastie u nas sa nevyskytuju.

Pavouky a když mi něco bzučí nebo se chce dostat do ucha tak křičím jak žena.
Když jsem dělal stažistu u telekomu (to se začal teprve natahovat ftth) tak to byly nejčastější problémy kde ve slamech a centrálních budkach se vytvořili hnízda v mém kraji právě toho asijského sršňe.

V tom video snimku byla dobrá připomínka i ta klaustrofobie, během praxe jsem nic jiného nedělal, jak buď natahovat kabel v takovém kanálku (červý díra) jak žížala pod poklopem, nebo na sloupech. Ono se to nezdá, ale když fouká .. ! Ty tam splháš po těch žebrech jak v akčním filmu, výšky ti asi nevadi, takový IT Cliffhanger.
Přes technika do kanclu a poslední dobou se musím přiznat že mi docela chybí pracovat venku jak pracovat každý den na tom samém místě je to rychle stereotyp, a docela ti závidím že jsi svým panem, ale mít dneska firmu v dnešní době taky není sranda.
Co bych dal za to někdy jen si tak vylézt na nejvyšší anténu a uplne nahore se jen tak sám houpat ..

U nas su velmi vyzivne gule na vodu. Asi to poznas, mavali to JRD, vodojem asi 20-30m, na vrchu gula ako zasobaren vody.
Tieto vodojemy su hojne vyuzivane ako stanice pre lokalnych operatorov, pripadne aj mobilni operatori si ich radi prenajimaju.
Vystup nan je cez uzku sachtu, je to klaustrofobicke a ked ides v zimnom obleceni a si trosku vacsi mozes sa tam zaseknut (stalo sa, nastastie nie mne) a nejde to potom ani hore, ani dole.
A hore je to tiez vesele, pomerne uzky priestor, kde sa musis rozlozit s naradim a pracovat + si povynasat veci, co je dost namahave vzhladom na to, co vsetko potrebujes.
Akoze parkrat sa mi stalo, ze som po par vylezoch hore dole na asi 25m silo uz nevladal a dole oddychoval, kedze hore ides vzdy o 10-15kg tazsi, co nesies na sebe rozne veci (kable, vrtacku, utahovacku a pod). Nastastie kazdych par metrov je tam plosina, kde zacina novy rebrik a da sa oddychovat.
Ono sa to nezda, ale fyzicky je to celkom namahava praca.
A to nehovorim o takych kuriozitach...konkurencia ma v meste anteny na asi 50m komine...tam by som nechcel liezt ani za svet, pretoze po ceste nie su ziadne oddychove plosiny a vyliezt to naraz si uz vyzaduje pripravu v posilovni.

Zpět na články Přidat komentář k článku Nahoru