Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem 1 deň v živote itečkára - Streda

Tie pasky som spomenul ako pridavne riesenie, ktore som tam dal hned na zaciatku z dovodu, ze ak by nahodou doslo k totalnemu vyvrateniu stoziara z komina (spadne aj tak na strechu) a nahodou by fukal naozaj taky silny vietor, zeby posuval stoziar po streche a zhodil by ho z nej tak tie pasky to nedovolia. Sanca, ze vyvratia vsetky 3 vylozniky naraz je 0, to skor spadne cely komin.
Inymi slovami daval som to tam tam ako ochranu navyse, ktora je viacmenej zbytocna, pretoze to, ze vietor vyvrati stoziar zo zakladne si predstavit viem (raz mi zlomil hlinikovy stoziar v polovici), ale to, zeby ho posuval po streche, ked sa nema o co opriet uz velmi nie.
Navyse som pri oprave, ked som tam daval iny typ hmozdiniek a o cislo vacsie pridal dalsi zlepsovak a to zviazanie paskami okolo obvodu komina, takze v mieste, kde je najvacsi tocivy moment a sanca na vyvratenie drziaka z komina sa minimalizovala, pretoze okrem hmozdiniek je drziak tlaceny ku kominu este paskou. Jedien, co treba je obcasne skonrolovanie pasiek, pretoze sa vplvom UV mozu casom pretrhnut. Pouzivam vsak pasky, ktore by mali byt voci UV odolne.
Este k tym docasnym rieseniam, uz sa im snazim vyhnut, ale ano stava(lo) sa.
V minulosti sa niekolkokrat stalo to, ze som siel nieco riesit...najcastejsie posun anteny a riesil som to nadpojenim kabla, kedze som nemohol tahat novy a samozrejme spojku som obcas zaizoloval provizorne co som mal po ruke. Po case sa na to zabudne a spojka (indoor samozrejme) takto provizorne vydrzi rok...dva...niekedy aj viac...a potom zacne linka blbnut a ja neviem preco a vo finale dojde k odpaleniu ethernetu, zdroja, ci celeho radia skratom z vody, ktora je v spojke.
Ovela horsie situacia som v minulosti riesl pri satelitoch, kde predsa len 60-80cm plny prehnuty tanier, co je idealna plocha pre vietor na to aby vyvinul velku silu a hlavne na cinziakoch byva casto porobeton, ktory je sypky, takze uz sa zoparkrat stalo, ze satelit proste zo steny vyvalilo.
Pri satelitoch pouzivame standardne 12 hmozdinky.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články