Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
O TP-Linku jsem uvažoval, ale nakonec mi to úplně nevychází, protože to je zase další ekosystém a za… poslední
stylar 02.04.2024 02:22
stylar

O TP-Linku jsem uvažoval, ale nakonec mi to úplně nevychází, protože to je zase další ekosystém a zavázání se na jednoho výrobce + nemají všechno, ale jestli to už umí Matter, mohlo by to být zajímavější.

Jinak doma nějaké "chytré" zařízení mám:
-Hue Philips žárovky a vypínače (jen kde to potřebuji, poněvadž je to dost drahé a vyměnit v celým baráku žárovky by vyšlo na desítky tisíc)
-TP-Link Tapo mám dvě zásuvky a kameru, jinak jak si zmiňoval, že zásuvka se připojuje zvlášť na Wi-Fi bude tím, že není potřeba HUB a tady se to zamotává, že mají věci jak pro HUB tak bez nutnosti HUBu, kameru co mám je přes Wi-Fi
-pak tu mám další věci jako pračku, světla v akváriu, nebo detektor plynu či teploměr/vlhkoměr co se připojují na Wi-Fi.

Aplikaci má snad všechno jinou, ale zobrazuje se mi vše na jednom místě v Google Home, ale v CZ jazyce s tím moc nejde dělat (přinutit aby ty zařízení mezi sebou spolupracovala).

Zásuvky TP-Link P100 a P110 s měřením spotřeby, ale Matter nepodporují ani nebudou a je potřeba koupit nové P100M/P110M, to nešlo nějak vylepšit aktualizací firmware? Třeba HUE bridge byl aktualizován o protokol Matter, ale asi to bude tím, že ten ekosystém je cenově dost jinde, takže si nechávají zaplatit podporu, každopádně Tapo mi nepřijde taky úplně nejlevnější a možná bude lepší kupovat tyhle drobné věci zásuvky, senzory, vypínače z AliExpressu, které používají aplikaci Tuya (SmartLife), mají i HUBy s podporou Matter.

Zpět na články Přidat komentář k článku Nahoru