Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Komplexní řešení plně digitální televize.

Zdravím,
pěkné čtivo. :-)
Právě řeším podobný problém. MythBackend & MythWeb je luxusní nepřekonaný nahrávací server. Mám server se 3 DVBT kartami (Asus MyCinema P7131D) již přes 3 roky. Spokojenost.
Ale frontend nestojí za nic. I ten Myth protokol je dost čuňačina. Můžu použít XBMC jako frontend, ale ..
Vadí mi že každý klient odebírající přes Myth protokol sežere 1 další tuner byť virtuální. Na DVBT kartu je max. 5 virt.tuneru. Teď nevím přesně, co se stane, pokud na daný program již někdo kouká. Vzhledem k tomu, že LiveTV se začne psát do souboru a klient si přehrává ten soubor: TimeShift a jako bonus "na co koukám zůstane ještě den na HD, takže se může podívat někdo jiný" (lze prodloužit). Takže další klient by mohl brát z toho souboru. Nevýhodou je přeskakování ze souboru do souboru (dle EPG, bez EPG po 30 minutách) kdy se občas stane, že obraz odpadne.
Dále pak každý klient jede unicastově, ale to souvisí s tím time-shift souborem na serveru. Směrem ke klientům to už není zcela LiveTV, i z jednoho souboru pořadu můžou 2 klienti odebírat jinou čast.
Takže pokud se vzdám timeshiftu a automatického odložení shlédnutých pořadů na 1+ dní .. je lepší odebírat přímo stream. Takže něco ve vašem stylu.
Mám jeden dotaz a jeden návrh.
Dotaz: tv_grab_dvb se dostane na karty bez problémů ? dvblast si nedrží trvale DVB karty jako MythBackend ?
"Z DVB karet si je MythTV schopen brát informace přímo z EPG, v případě IPTV to však není schopen." Na kartě Network recorder neni EIT podporovano ? Zvláštní, IPTV většinou přenášejí TS stream (ale např. v těch u O2 EIT není :-P).
Návrh: nebylo by jednodušší vystavit streamy jen jednou jako multicast ? Na něj se může připojit klientů neomezeně. MythBackend udp multicasty umi... navic by se přímo daly odebírat třeba do XBMC ..

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články