Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Komplexní řešení plně digitální televize.

Jenže ta krabička umí jen něco. A jiná zase jen něco. A když chci pokrýt všechno, budu mít 5 krabiček co mně budou stát 3x víc a žrát to bude stejně. Komfort nebude nikdy takový. A každou chvíli to něco nepřehraje a morálně to zastará za rok.
Viděl jste někdy způsob plánování nahrávání přes mythweb ? Nemluvě o přístupu z inetu na dálku. To neumí žádná krabička. A zkuste jednou PowerSearch na serie dokumentů či seriálů .. a nebudete se chtít k té tupé krabičce vrátit.
Varianty jsou různé. Tohle celé se dá postavit na intel Atom 330 s ION VGA = odběr ~30W a přehraje to fullHD video.
Já naopak mám 3 děti každé se svým kompem, já a manželka taky po jednom. To už se vyplatí postavit domácí file server. Někdo by použil NAS, žere málo. Ale karty do toho nedám. A když už jsou na tom serveru medialní soubory společné pro těch 5 PC, tak přehrávač v obýváku by to měl taky brát z LAN (tam hodlám dát fanless Atoma s ION s mechanikou).
Takže už 3 roky mám v koutě pracovny tichý normální komp, v tom cca 4-5 disků které se uspávají, 3xDVBT karta, zdroj Enermax 385W 86% účinnost. Původně Core2Duo, již rok Core2Quad: nahrávky si v MythTV oříznu ale dál je zpracovávám v Avidemuxu, jsem puntičkář. Připravím joby a ty pustím přes noc na třech CPU serveru (od 2 hod mám levnou sazbu elektriky :-) ) žere to asi víc než "krabička" ale .. sečtěte spotřebu a pořizovací cenu NAS pro 4 disky, dva 2 tunerové DVBT recordéry (protože 3tunerový se běžně nedělá) a furt to nebude tak dobré jak PC s mythtv ..

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články