Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Průvodce programem VirtualBox

VMWare ma hlavni produkty:

Virtualizace na serveru:

vSphere infrastrukture (pro stand alone server je i hypervisor ESXi 4 zdarma) - enterprise reseni, "OS" primo pro hardware, tedy ne OS, ale lepe hypervisor, Proste mas server jen k tomu, aby na nem bezely virtualy, na fyzickem zeleze neudelas nic jineho, veskery software musi bezet uvnitr virtualnich serveru. Da se to cluserovat, ve verzi 4 je dokonce mozne (v te nejvyssi licenci) mit virtualni servery s Fault Tolerance, tj. ze i pri havarii hardwaru uzivatel ani nepozna, ze se neco stalo a jede se vesele dal. Da se rozebehnout jen na hardware, ktery je uveden v kompatibility listu (na skladacky zapomente, ale serverovy hardware nebyva problem). Vyhodou je obrovska stabilita (nejsou ovladace tretich stran = mene testovacich variant pri patchich, pouze vlastni ovladace, za ktere lze rucit).

Dovolim si citovat dve vety z ruznych prohlaseni microsoftu, ktere kdyz se vezmou dohromady, tak vyznivaji velmi zajimave:
1) HyperV je mozne provozovat na jakemkoli hardware, diky podpore ovladacu tretich stran (jsou to precijen windows).
2) 90% modrych obrazovek (slavna BSOD) je zpusobeno ovladaci tretich stran

VMWare server (zdarma) - je hypervisor ve forme softwaru na operacni system. Virtualnimu serveru dava k dispozici hardwarove prostredky hosta, nic vic. Nema zadny graficky vystup, je k nemu treba se pripojit konzoli (byt lokalne), nevyhodou je, ze OS pod nim konzumuje nemale systemove prostredky, zas na druhou stranu diky OS to umi bezet na jakemkoli zeleze a lze s nim jeste paralelne na tomtez systemu provozovat ruzne programy

Virtualizace na stanici:

VMWare Workstation - krome virtualizace umi i emulovat opravdu hodne hardwaru, hodi se treba pri vyvoji softwaru, kde si muzete naemulovat temer jakoukoli komponentu hardwaru (rodiny procesoru, sitove karty, graficke atd...). Ma lokalni konzoli a naopak nebezi na pozadi.

VMWare player (zdarma) - umi poustet virtualni pocitace vytvorene pomoci workstation, existuji i nastroje mimo wmware, kterymi lze pocitac vytvorit a pak pomoci playeru poustet.

PS: na virtualizaci na stanici take pouzivam VirtualBox ;-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články