Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem GIMP - aplikační možnosti - vytvoření klikatého textu

Tak ja to napisem za seba. Nie som zdatny v grafickom dizajne a uz vobec nie v praci s grafickymi programami. Napriek tomu z casu na case potrebujem nejake veci, vacsinou nejaku jednoduchsiu grafiku pri tvorbe stranok.
Kradnut Photoshop sa mi nechce, navyse je zbytocne komplikovany, momentalne pouzivam jednoduchy Photofiltre, ktory je naozaj len ako nudzovka. Kedysi som pouzival nejaky starsi Zoner, co bol uvolneny ako freeware.
A prave preto by sa mi hodil nejaky zakladny tutorial ako zacat s Gimpom. Je multiplatformovy, zvladne vsetko a navyse je free a nenuti ludi kradnut. Jedine co nie je, ze nie je znamy sirokej verejnosti. A prave preto argument, ze tutorialov na Gimp je vela neobstoji. Rovnako vela sa popisalo o Opere a napriek tomu ju 50% ludi ani nepozna a v zivote o nej nepoculo. O instalacii XP su toho na Googli tony a napriek tomu mal clanok na poradni 28000 prezreti ak sa nemylim.
Takze osobne si myslim, ze prave o Gimpe je toho na cz/sk weboch pomerne malo a taky mensi serial by bol dost unikatny (hlavne ak sa zameriac na dizajn stranok, pretoze na poradni sa ludia casto pytaju ako tvorit stranky). Tvorba tlacidiel, odkazov, menu, pozadia, zaoblenie objektov, deformacia napisov, rozne blurovanie objektov, farebne prechody, vizualne efekty...atd atd atd.
Vlastne co sa rozpisujem jediny problem je, ci sa autorke chce takyto serial vytvorit, pretoze je rozdiel napisat raz za rok jeden clanocek a rozdiel pripravit si dopredu ucelene howto a rozlozit ho do 10-20 clankov.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články