Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Základy problematiky PC zdrojů

Dodam len svoje postrehy.
Na vacsinu zostav, ktore sa dnes robia stale staci 350W zdroj uplne v pohode. Dokonca aj herne zostavy nedavnej minulosti (procesor+ati 5770) bezia na 350W znackovych zdrojoch. Preto sa vzdy pousmejem na tom, ked si uzivatelia nadrbu do zostav zdroje bliziace sa k 1kW pre akusi "istotu". Pritom ich zdroj by mohol napajat aj 2 take zostavy ake si navrhli.
8cm vetraky sa uz do beznych zdrojov dnes ani nedavaju. Dovod je logicky, vacsia vrtula=nizsie otacky=nizsia hlucnost. Suhlasim s autorom, ze nie je 12cm ako 12cm. Sam som menil zakaznikovi Eurocase za Eurocase a rozdiel v pocutelnosti bol viac ako vyrazny (akysi obycajny model s 12cm za model s pasivnym PFC a 12cm).
Uz som to raz pisal, ale Eurocase nie je zdaleka taka hroza ako sa pise. Aspon u mna nie. Mam predanych stovky kusov za poslednych 7-8 rokov a poruchovost na urovni percent. Zdaleka nie na 50% ako som cital pri nejakom type v statistikach isteho velkeho predajcu. Samozrejme kto drzal EC v ruke vie, ze to je silny lowend, staci si chytit 350W Corsair a 350W EC a rozdiel citite na prvy pohlad. Aj z tohoto dovodu som presiel asi pred rokom na trosku "lepsi" lowend zn. HEDY, ktora ma spracovanie zdrojov na vyssej urovni ako EC a chvali sa nizkou poruchovostou. Mozem potvrdit, desiatky predanych zdrojov a zatial ziadna reklamacia.
Samozrejme znackovy zdroj je o pocite istoty, cize ak si niekto robi hernu zostavu a nesetri na kazdej blbosti nebudem mu tam davat EC, ale siahnem po mojich oblubenych Corsairoch. Budem mat z toho lepsi pocit ja aj zakaznik.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články