Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Google vyrazil do boje proti Adblock

Google vyrazil do boje proti Adblock aplikacím na Androidu, odstraňuje je z Google Play

Ach jo, Ubuntu je na papire, Tizen v nedohlednu, Windows Phone 8 jsou propadak a tak si zacina Google tvrde diktovat. No snad se neco pozitivniho vyklube od Mozilly, zda se ze jejich Firefox OS je s vyvojem nejdale.

Zdroj: cdr.cz
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Titulek je trochu bulvární, jedná se tedy pouze o omezení v obchodě google play? To mě netrápí, hlav…
Redsnake 15.03.2013 19:03
Redsnake
jo zatim se jedna o google play, ale chrome jiste poresej casem taky, ikdyz tam asi nemuzou, aby jim…
RedMaX 15.03.2013 20:14
RedMaX
je to o tom, ze jim utikaji zisky a proto je jejich krok imho naprosto pochopitelny. Ze to neni z hl…
Redsnake 15.03.2013 20:34
Redsnake
o uzivatelov ktori blokuju reklamu ale nikto nestoji, tak aby si potome ste mal kam "prchat". Sa div…
MM.. 15.03.2013 20:58
MM..
nechápu proč reaguješ na můj příspěvek, když z mého textu musí být přeci jasné, že kroky podniknuté…
Redsnake 15.03.2013 21:30
Redsnake
ja som reagoval len tak vseobecne, nevsimaj si kam som to dal ;) proste nechapem ludi co nutne musia…
MM.. 15.03.2013 21:49
MM..
Souhlas. Reklama je přirozená součást obsahu, který je zdarma (aby vůbec mohl být zdarma). Ale přizn…
Niko Bellic 15.03.2013 22:08
Niko Bellic
Opera mobile snad flash vobec netaha, len po kliknuti na ten flash, nie? Alebo tak nejak to mam ja v…
MM.. 15.03.2013 22:12
MM..
Stejne tak jak nepozeram v TV kanal na ktorom ide hodinu reklama Kdyz jsme u te TV, tak hodne lidi,…
RedMaX 16.03.2013 00:04
RedMaX
Hodně lidí říká, že reklamy jsou výplň mezi pořady... Já vím, že pořady jsou výplň mezi reklamami. nový
Iwitrag 17.03.2013 22:46
Iwitrag
Jelikož odmítám pracovat zadarmo, dovedu pochopit, že někdo nebude poskytovat služby zadarmo mně.Tol…
Henessy 16.03.2013 11:07
Henessy
Reklamy beru a neblokuju je, ale všeho s mírou, některé stránky jsou na úrovni, jako kdyby mi v tele…
Potkan007 16.03.2013 12:16
Potkan007
Reklamy blokuju tam, kam chodím pravidelně. Prostě nechcu čučet na otravný věci. Při náhodným surfov…
Prasak 16.03.2013 20:41
Prasak
Reklamy blokuju stejně jako ty, s tím rozdílem, že když na mě při náhodným surfování vyskočí nějaká… nový
mia 17.03.2013 22:04
mia
To si snad dělá Google už srandu ne?! Už nedávno mi začal lézt na nervy, kvůli mottu "buď se podřídí… nový
taxik 18.03.2013 21:48
taxik
Ja nepouzivam ziaden blocker a nemam ziadne reklamy v notifikacnej liste ani ziadne push. Len reklam… poslední
MM.. 18.03.2013 21:53
MM..

Titulek je trochu bulvární, jedná se tedy pouze o omezení v obchodě google play? To mě netrápí, hlavně když mi funguje adblock v chrome. A stejně, když neumí blokovat stupidní reklamy ve videích, tak bych se asi obešel i bez něho.

jo zatim se jedna o google play, ale chrome jiste poresej casem taky, ikdyz tam asi nemuzou, aby jim neutekly uzivatele, sam pouzivam firefox a ten jiste nema duvod adblock blokovat. ve smartphonech je to prave o tom, ze nemaji konkurenci, tak si vyskakujou. :-/

je to o tom, ze jim utikaji zisky a proto je jejich krok imho naprosto pochopitelny. Ze to neni z hlediska uzivatele spravne, o tom se neni potreba bavit, ale neverim tomu, ze se nenajde zpusob jak si do androidu adblock nainstalovat, pripadne nejakou jeho alternativu.
Na pc si to imho nedovoli, uzivatele maji kam zdrhnout, utect ze zajet chrome je otazka par minut a nulove naklady na zmenu prohlizece.

o uzivatelov ktori blokuju reklamu ale nikto nestoji, tak aby si potome ste mal kam "prchat". Sa divim ze vobec ti weby nieco zobrazuju ked blokujes reklamu. Hockedy (az sa vyvojari webov na to zameraju) sa moze stat ze namiesto napr. FB uvidis len bielu obrazovku, ked nezobrazis reklamu. A nebude to vina google. Ani ineho zleho sviniara ktory nechce pracovat zadarmo, mrcha jedna, co? :)
Ty pracujes zadarmo?

nechápu proč reaguješ na můj příspěvek, když z mého textu musí být přeci jasné, že kroky podniknuté googlem ze strany vývojářů a stažení adblocku chápu.
Já nejsem ten, kdo se rozčiluje, že z oficiálního shopu zmizel nástroj, který snižoval tržby.

ja som reagoval len tak vseobecne, nevsimaj si kam som to dal ;) proste nechapem ludi co nutne musia blokovat reklamu ale obsah ten by konzumovali jedna radost. Asi maju predstavu ze ten web sa natahuje z centraly uvksc kde je zdarma hosting pre cely svet a obsah webu do tej cetraly uvksc pada sam z neba, a ze ho nejaky jezis zdarma kazdu minutu updatuje :)

Opera mobile snad flash vobec netaha, len po kliknuti na ten flash, nie? Alebo tak nejak to mam ja v mobile, mozno som si to tak nastavil. Samozrejme ze flash v mobile je hovadina to by zabilo cely vykon CPU v tom vreckovom srote :D ale weby ktore su optimalizovane pre mobily (mobilny browser odosle mobilnu identifikaciu takze web vie ze mam mobilny prehliadac) maju zvycajne decentnejsiu reklamu. FB v app ma tusim len textovu. (nepozivam tak neviem). Apod. Ja si NEmyslim ze je to nejaky boj, ked to web prehana tak si hladam alternativny web. Stejne tak jak nepozeram v TV kanal na ktorom ide hodinu reklama (nejaky teleshopping :) ale pozrem si kanal iny.

Stejne tak jak nepozeram v TV kanal na ktorom ide hodinu reklama

Kdyz jsme u te TV, tak hodne lidi, kdyz se v pulce prerusi film a nasleduje 10minutova reklama, tak jdou na zachod misto, aby na tu reklamu cuceli, kdyz jim zaplatila ten film, sou to ty lidi svine. :-D:-D:-D

Jelikož odmítám pracovat zadarmo, dovedu pochopit, že někdo nebude poskytovat služby zadarmo mně.Toleruji tedy, že za to platím trpěním reklamy. Jde o to aby to bylo vybalancované k oboustranné spokojenosti. Bohužel stále častěji se setkávám s reklamou, kterou je problém odklikat, je na celou stránku, případně pole zasahuje do velké části stránky, či dokonce do ovládacích prvků. Pokud toto nebudou výrobci stránek ctít, bude přibývat snah o její odstranění.

Reklamy beru a neblokuju je, ale všeho s mírou, některé stránky jsou na úrovni, jako kdyby mi v televizi přes půl filmu červeně blikala reklama. Co mě poslední dobou neskutečně vytáčí jsou celoobrazovkové flashové videoreklamy se řvoucím zvukem, které se načtou automaticky hned to otevření stránky. Jsem zvyklý zesilovat zvuk v jednotlivých aplikacích (běžné nastavení receiver 10%, systém 100% a program podle potřeby 10-30%). Běžně otevírám několik záložek klikáním kolečkem najednou a po nějaké době začne z ničeho nic řvát reklama. Potom musím jít tab po tabu a hledat, odkud to hraje, abych tu stránku zavřel. Pár snadno nahraditelných stránek už o mě jako o návštěvníka přišlo, protože ve večerním tichu s klidnou hudbou je nečekaný řev člověka vnucujícího mi nové auto (když nové auto nevybírám) otravný.

Reklamy blokuju tam, kam chodím pravidelně. Prostě nechcu čučet na otravný věci. Při náhodným surfování to nechávám být. Ale ozvučený reklamy taky nenávidím, tuplovanej důvod na to nekliknout.
Nevadí mi bannery po stránce, ale vyloženě mě serou reklamy nacpaný do videa, nebo reklamní "předvideo". To si pak rozmyslím, jestli to video opravdu chci vidět.

Reklamy blokuju stejně jako ty, s tím rozdílem, že když na mě při náhodným surfování vyskočí nějaká obzvlášť otravná, tak ji zabiju taky. Bannery na stránce mi vadí, páč jsou většinou flashový a nehodlám si kvůli reklamám pořizovat výkonnej hardware. Ono když má člověk otevřených víc tabů a na každým je flashová reklama, tak je to sakra znát. Klikat na reklamu? Ani náhodou, ještě se mi do kompu dostane nějakej šmejd, děkuji nechci, kdovíkam ty odkazy vedou...

To si snad dělá Google už srandu ne?! Už nedávno mi začal lézt na nervy, kvůli mottu "buď se podřídíte nebo si podřídíme vás". Příkladem tomu byli nové hnusné vzhledy které nešli změnit, a na Androidu nutnost mít G+ pro psaní recencí. No není to buzerace? A teď ještě bloknou Adblock programy, mezi kterýma byl i můj oblíbený AdAway. Osobně mi strašně pomohl. Od té doby co jsem si ho nainstaloval tak se mi nezobrazila ani jedna otravná reklama v notifikační liště, airpush, nic takového. Kam to spějeme

Ja nepouzivam ziaden blocker a nemam ziadne reklamy v notifikacnej liste ani ziadne push. Len reklamy na weboch. Asi tam budes mat nainstalene nejake app ktore ti tam cpu tie reklamy cez push do notif. listy. Za to ale nemoze google ze pouzivas app ktore ti cpu reklamy pod tlakom, riesenie je nepouzivat app ktore ti cpu na display reklamy pod tlakom.
A da sa aj vypnut pripojenie na pozadi v nastaveniach, ale nebudes mat ani notifikaciu o mailoch (co ja osobne ani nechcem taze mam vypnute aj to, ale ani bez toho nemam ziadne push reklamy, mobil cely tyzden ani nepipne).

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru